Back to Question Center
0

5 Тајните на зголемување на блог сообраќај од Semalt

1 answers:

Креирање на статии кои одат вирусно е главен приоритет за сите кои започнаа блог. Всушност,тоа бара размислување доследни активности, кои секогаш се меѓусебно поврзани. Од создавање на квалитативнисодржината на развивање на вистинската стратегија за социјални медиуми, секој чекор е неопходен. Иван Коновалов,Менаџер за успех на клиентите на Semalt Дигитални услуги дели корисни совети за тоа како да го зголемат блог сообраќајот.

1. Креирај Вирусни содржини

Напиши интересни, возбудливи статии кои ќе привлечат внимание на читателите. Насловот на вашата статијае најважно кога пишувате содржини од вируси. Дојди со атрактивни наслови што ќе ги направифаќање на вниманието на посетителите на интернет. Ако вашиот наслов е интригантна, тогаш најмногу ќе ви биденајверојатно ќе добиете максимални посети на вашиот пост. Освен создавање добри наслови, пишете долги информативни статии.Влезете во деталите на вашата тема и објаснете ги своите точки на интересен начин. Елабориранпост ќе ги примами посетителите на вашиот блог да ја прочитаат целата статија. Вметнете добри слики во вашиотпост за да им помогне на читателите да ја разберат вашата статија појасно. Како резултат на тоа, вашите читатели ќепосетете го вашиот блог повторно за да ја прочитате вашата следна статија.

2. Сподели го вашиот напис повеќе од еднаш

Ако сакате да го зголемите сообраќајот на вашиот блог, треба да наведете повеќе посетители. Некои читатели пристапна интернет во текот на денот и други во текот на ноќта. Зголемете сообраќај кон вашиот блог со споделувањевашиот напис неколку пати во текот на еден ден или еден месец. Главните платформи на социјалните медиуми кои можат да помогнатда го постигнете ова се Фејсбук, Твитер, Pinterest и Google+. Придружете се кон групи и заедницикои се поврзани со вашата индустрија и споделување на вашата храна..

3. Инсталирајте ја вистинската тема

Постојат илјадници теми на пазарот. Сепак, многу од нив нема да бидат компатибилни со вашиотблог. Ова значи дека треба да изберете мудро и да го инсталирате вистинскиот. Добра тема треба да биде целосноодговорен, кој ќе осигури дека вашиот блог е достапен на различни уреди, вклучувајќи и работни површинии мобилни дисплеи. Исто така, треба да изберете тема за брзо ставање. Кога вашата тема се вчитува брзо,тоа го прави посетителите стап околу вашиот блог и да прочитате повеќе мислења. Покрај тоа, одберете тема што ја имаубав и атрактивен дизајн.

4. Додај копче за споделување

Копчето за споделување ви помага да ја искористите моќта на платформите за социјални медиуми да стигнете до поширока публика.Читателите секогаш сакаат да споделат интересен пост. Затоа, додајте го копчето за споделување на поракатада ги споделите вашите содржини да станат вирусни. Ова значи дека вашите читатели ќе можат да ги споделат своите постови на блогови сонивните пријатели и обожаватели. Како резултат на ова делење, вашиот блог ќе добие поголем сообраќај.

5. Коментар во други блогови

Коментари станаа моќна алатка, која ви помага да добивате линкови и сообраќај. Внимавајпопуларни блогови и коментари за нивните теми и форуми. Значајни коментари ќе го привлечат вниманието,и, најверојатно, ќе добиете одговори кои ви даваат линкови. Коментари ќе ве утврди какоексперт и да ви помогне да привлечете многу сообраќај кон вашиот блог.

Семантскиот експерт Иван Коновалов докажува дека доследното спроведување на наведените стратегии водиза зголемување на вашиот блог сообраќај. Ваквата практика беше успешно усвоена од нашите клиенти и потврденанеговата ефикасност. Отсега натаму, можете да ги користите овие совети, како и професионални услуги на Semalt да го однесете вашиот блог на следното ниво Source .

November 27, 2017