Back to Question Center
0

5 Причини што не успеаја да го зголемат сообраќајот со сезонски оптимизација

1 answers:
Документ

Сезонски сообраќај е варијациите во интеракцијата на луѓето со пребарувачите во текот на годината. Овие отстапувања може да бидат како резултат на моделот на продажба, пре-празник и празник, сообраќајот на бугарската сезона и трендовите, настаните и специјалните прилики.

Јулија Вагнева, Виш менаџер за успех на клиентите на Семалт , ги појаснува причините за пропуштањето на сезонскиот сообраќај и начините за оптимизирање на ситуацијата.

 1. Вие не ги анализирате сообраќајните модели на вашиот сајт

Месечните информации за рангирање, сообраќај и конверзии се важни за пазарот - buy real greece visa online. Затоа, проверка на годишната статистика за сообраќајот за идентификување на повторувачки обрасци и однесувањето на публиката. Ова ќе помогне во разбирањето на причините за варијациите; типот на сезонски сообраќај што го доживувате.

 1. Вие ги игнорирате областите на можности

Во зависност од постоечките шаблони и со оглед на достапните можни можности, ќе пропуштите сезонски сообраќај. Изработка на листа на сезонски настан може да биде голем чекор напред кон овој проблем. Може да се продолжи да се воспостават предупредувања во Google календарот за други регионални и деловни настани..

 1. Вие не користите сезонски клучни зборови

Оптимизацијата на пребарувачот не завршува по комплетирањето на вашиот календар на информации, за разлика од многу веб-администратори кои го прескокнуваат пребарувањето на сезонски клучни зборови. Оттука, создавањето листа на сезонски клучни зборови е одлична стратегија. Ова ги вклучува следните чекори:

 • Барате сезонски клучни зборови во Google Search Console
 • Мозочен удар на условите и проверка на нив во Google Trends
 • Проширување и анализирање на идеи за клучни зборови користејќи Ранг Тракер

 1. Вие креирате сосема нова страница за сезонски оптимизација

Креирање на друга страница за вашите сезонски оптимизација промоции не е препорачливо, бидејќи постои ризик од дуплирање содржина и тоа е одземаат многу време. За да се спречи оваа грешка, неопходно е да се оптимизираат зимзелени целни страници.

Следниве се начини за враќање на постојните зимзелени содржини за да го освојат одличниот сезонски сообраќај

 • Остварете целни страници за сезонски клучни зборови
 • Ажурирање на видеа, слики и контекст: ова може да биде поттик во случаи на ограничени информации на веб страната

 1. Вие не ја гледате вашата конкуренција

Без да гледате вашата конкуренција, никогаш нема да разберете зошто вашите конкуренти постојано ја тепаат вашата веб-страница во периодични оптимизација. За да се оптимизира оваа грешка, релевантно е да се анализираат конкурентите сезонски оптимизација. Следниве се начини да бидете во тек со плановите на оптимизација и достигнувања на вашата конкуренција:

 • Креирање на предупредувања за вашите целни сезонски клучни зборови и се споменува: бидејќи се во тек со значајни спомени е приоритет, потребно е да се примаат известувања за било која содржина со соодветни клучни зборови.
 • Следење на рејтингот на конкурентот за сезонски клучни зборови: ова ќе ве извести за сите активности за оптимизација на кои се наоѓаат.
 • Запишување на ажурирања на е-пошта од страна на конкурентите: ова ќе ви овозможи да ги ажурирате трансакциите и информациите што ги делат со нивните корисници.

Заклучок

Сезонски оптимизација не е лесен начин за собирање сообраќај и продажба на вашата веб-страница, особено кога има луда конкуренција и ќе започнете доцна. За да ги одбраниш своите борби, треба да го набљудуваш твојот напредок и да вложиш многу време во истрагата и оптимизирањето.

November 27, 2017