Back to Question Center
0

5 оптимизација за тајните од Семалт за да добиете пред конкурентите

1 answers:

Глобалниот бизнис систем отсекогаш бил за битката за оние сомоќ и финансиски мускули. Сепак, актуелните трендови ја балансираат областа која им овозможува на компаниите во истата индустрија во светот да се натпреваруваатна други скали, различни од големината и финансискиот мускул. Елементите на маркетингот се претвориле во дигитални платформи кои им дозволуваат на компаниитефрла мрежи низ поширокиот онлајн простор - e-juice flavors ebay.

Пребарување Engine Optimization (SEO) има закривено место за себе како моќеналатка не само да се натпреварува со другите, туку и да се повлече напред. Разликата помеѓу усвојувањето на оптимизација и традиционалната пракса е толку широкакако ноќ и ден.

Иван Коновалов, менаџер за успех на купувачи на Семалт Дигитални услуги, разговараше за пет совети за останување пред конкуренцијата, додека користејќи алатки за оптимизација.

1. Извидништво на конкуренцијата

Во секој натпревар, мора да се процени со кого се борат. Морашда ги проучуваат своите активности, рекорд, стратегии, предности, па дури и слабости. Во услови на оптимизација, мора да ја идентификувате нивната репутација тамуПокрај спроведувањето на позадина за да се утврди нивната позиција во однос на нивното. Проучувањето на вашата конкуренција е чисто аналитичкои тактички бара да поставите посветен тим за разузнавачка конкуренција на дневна основа. Сите овие стратегии ви овозможуваат да репервашата изведба и интересно откриваат не само она што го прават вашите конкуренти, туку и она што не се. Затоа, вашиот бизнисможе да поткрепа толку многу информации од извидништвото на конкуренцијата и да остане напред.

2..Избор на клучни зборови

Ова е основа за успешна оптимизација за интеграција. Мора да имате релевантнии доволно клучни зборови во изборот врз основа на истражување на активностите за пребарување на потрошувачите. Додека користите Google Analytics, не паѓајте за гаранцииод клучни зборови со висок ранг. Наместо тоа, одберете комбинации на клучни зборови, способни да даваат најголем сообраќај и рангирање во резултатите од пребарувањето во рамкитевашата индустрија. Прегледајте ги вашите клучни зборови од време на време и користете Google Analytics за да осигурате релевантност и ефикасност на користењето клучни зборови. Овапрактиката ви дава издржливост што му овозможува на вашиот бизнис да ги искористи наградите за да биде пред конкуренцијата со текот на времето.

3. Нема компромис за содржината

Во оптимизација за маркетинг, содржината е и секогаш ќе биде цар. Популарни веб-страници и пребарувањемотори како Google само апсорбираат и објавуваат исклучителни квалитетни содржини. Како резултат на тоа, содржината на вашиот веб-сајт мора да ги исполни овие високи стандардиза да ги зголемите вашите шанси за добивање на висок ранг на пребарувања. Има домино ефект на квалитетни содржини на оптимизација за рангирање на веб-страници.Модерните веб-локации ги усвојуваат механизмите за освежување на содржините, така што јазикот што се користи е различен по одреден временски период за да се оттргнемонотонијата купува, исто така, одржува активност на локацијата.

4. Следи линкови

Овој проактивен пристап добро функционира при отстранување на излишни содржини кои најверојатно ќе наштетатвашата онлајн репутација. Назад врски ви овозможи да се појавуваат на форуми и гостин веб-страниците со свежи, квалитетни и поволни содржини. Ова епрвата инспекција за сите содржини поврзани со вашата главна веб-страница. За да остане пред конкуренцијата, SEO бара фирмите да ги следат иадаптираат стратегии за назад линк.

5. Доследност

Мора да одржувате конзистентност во поставувањето содржина за квалитет која е релевантнана вашиот бизнис или индустрија и исто така привлечни за целниот пазарен сегмент. Недостаток на активност боли вашиот оптимизација за рангирање и може да компромиспозиција на пазарот.

November 27, 2017