Back to Question Center
0

Како да започнете да добивате квалитетни адреси за backlink на вашиот сајт?

1 answers:

Оние луѓе кои ја читаат оваа статија, најверојатно, ќе направат се најдобро да ги засилат своите напори за оптимизација и да ја подобрат видливоста на брендот на SERP. Сте направиле многу работа на вашиот сајт да придонесете за оптимизација на вашиот сајт, но сеуште нема резултат. Значи, време е да проверите што друго можете да направите со вашата веб-страница. Дали некогаш сте размислувале за адреси на backlink и како тие можат да влијаат на вашата веб-страница рангирање? Креирање на оптимизирани URL адреси е една од основните практики за оптимизација, кои не можат да бидат изоставени, ако сакате да добивате насочени сообраќај кон вашиот сайт. Оваа статија ќе ви помогне да научите некои основни оптимизација за трикови за создавање на добро оптимизирани адреси за backlink.

backlink url

Начини за подобрување URL адреси за backlink

Запомнете го човечкиот елемент

Примарното правило што треба да го следите сајт е дека треба да стори сé што е за вашиот сајт посетители корист. Пребарувачите високо ги ценат и наградуваат веб-сајтовите што им овозможуваат на корисниците совршено искуство во пребарувањето. Денес, тоа е клучен ранг фактор. Затоа не само што треба да се грижите за ботови на Google кои ги анализираат вашите веб-страници, туку исто така и за толкување на корисниците на вашите URL-и, бидејќи тоа може значително да влијае на вашата оптимизација на пребарувања.

На пример, ако вашите URL-адреси изгледаат премногу долги и комплицирани, вашите потенцијални клиенти едноставно нема да кликнат на вашата врска. Како резултат на тоа, ќе го намали бројот на луѓе кои доаѓаат на вашиот сајт и ќе ги намалат вашите напори за оптимизација на пребарување.

Значи, кога креирате адреси за backlink на вашата веб-страница, треба да ги имате предвид следниве човечки елементи:

  • домен

правило, корисниците кои гледаат низ резултатите од пребарувањето, обидете се да ги испуштите таквите домени како. нето или. биз како што ги сметаат таквите домени како квалитетни, не-реномирани и спамирани. Корисниците се поподготвени да кликнат на веб-страниците кои поседуваат одредена вредност и доверба. На пример, на. com домени се сметаат за поугледни и веродостојни. Тоа е причината зошто треба да го најдете ова кога ќе изберете соодветен домен на вашиот сајт.

Ако потенцијалните клиенти не можат правилно да ги разберат URL-то на вашиот веб-сајт, тогаш немате мали шанси да добиете насочен сообраќај кон вашиот сајт и да го претворите во продажба. Секој ќе оди на веб-страница која не може да се прочита.

backlinks seo

Користете зборови за пребарување

Поимите за пребарување лежат во јадрото на вашата кампања за оптимизација на пребарување и создадете присуство на интернет. Тоа е прилично паметна идеја да ги инкорпорирате во вашите адреси, бидејќи тоа е одлична можност да го потврдите вашиот онлајн бизнис. Со поставување на вашите целни клучни зборови за пребарување во вашиот URL-то, им дозволувате на целните групи точно да знаат што ќе се соочат со вашиот сајт. Кога ги анализираат веб-сајтовите за да даде соодветен одговор на барањето на корисникот, Google ги разгледува клучните зборови во URL-то. Оптимизиран URL-адреса дава идеја за ботови за пребарување дали тие треба да го анализираат вашиот сајт или не како преку URL-то можат да добијат преглед на содржината на вашиот сајт. Осигурајте се дека не користите повторувачки клучен збор во рамките на вашата URL-адреса, бидејќи нема да има таков ефект како единствен, релевантен термин за пребарување со долг пад Source .

December 22, 2017