Back to Question Center
0

Кои оптимизација фактори се главно потврдени од секој пребарувач за линкови?

1 answers:

Денес, познатиот светски пребарувачки гигант работи со сеопфатен алгоритам за рангирање, кој се потпира на околу 200 различни фактори. Меѓу другото, пребарувачот на Google ги оценува линковите од секој профил на веб-страници користејќи околу десетина различни квалитети на привлечен оптимизација. Пред да ви покажеме што точно го зема предвид од Google за да ја "разбере" вистинската вредност на секоја backlink на Интернет, дозволете ми да започне со некоја основна теманологија.

Што прави назад линк?

Прво и основно, што е дефиниција на backlink? Како и самиот Google, секој главен пребарувач ги идентификува линковите како влезни или дојдовни линкови од која било трета страна на ресурс, назад на вашата веб-страница. И ајде да се соочиме со тоа - претходно оваа година беше првата точна порака што некогаш беше искажана од официјалните претставници на Google за профилот на Влезни линкови, меѓу првите три рангирачки фактори. Затоа пребарувачот на Google дава многу линкови за сега. Едноставно, тие се "гласови" за доверба, кои ја потврдуваат секоја доверливост на веб страната кај корисниците и го потврдуваат квалитетот на секоја содржина на страницата во целина.

search engine backlinks

Работата е дека веб-страницата на "идеалниот" орган на власт значи дека на секоја страница му веруваат живите корисници, експерти во индустријата (или пазарни лажни влијанија), како и другите авторитативни веб-сајтови или блогови, и главните пребарувачи по сите. Забележете дека, сепак, секој извор на интернет со висок авторитет не мора да значи дека е еден од најпосетуваните издавачи на речиси глобална продажба. На крајот на краиштата, ако некој работи на ниша блог или веб-сајт со уникатна, вредна и релевантна содржина - тој извор може да биде високо ценет, можеби дури и подобар од повеќето. На тој начин, секој пребарувач ги верификува линковите за да одлучи дали веб-страницата или блогот вреди да се покажат меѓу врвните резултати на SERPs.

seo backlinks

Google пребарувач ги проверува линковите од:

  • индивидуална референтна домен брои врски до секоја страница од вашата веб-страница или блог;
  • линк профил разновидност (i. e. , во собата на различни линкови, со нееднаков PageRank, што доаѓа од што повеќе различни места на Интернет);
  • PageRank, авторитет на доменот (DA) и авторитет на страницата (PA) на секој извор на интернет што ги поврзува вашите веб страни (i. e. , тоа е далеку подобро да се има неколку линкови со висок авторитет и доверба, наместо огромно пакување на ниско-квалитетни);
  • линкови од постарите домени обично се сметаат за поважни од оние од новородените ресурси кои неодамна отишле во живо;
  • релевантни веб-сајтови или блогови ќе испорачаат нормални линкови со значително поголема вредност, во споредба со речиси ништовни и неважечки врски кои доаѓаат од непоправливи извори;
  • аплицирање за Црно-шапка оптимизација (на пример, линкови фарми, спам врски, врата страници, врската тркала, скриени сидра, итн. ) доби екстремен потенцијал да донесе сериозно негативно влијание врз тековната веб-страница на ВТА;
  • Влезни контекстуални врски (i. e. , линковите пронајдени во текстот на главното тело на содржината на веб-страница) се многу помоќни, наместо било какви други линкови (во спротивно, подножјето) кои се гледаат во одделни додатоци, приклучоци или други делови на страницата Source .
December 22, 2017