Back to Question Center
0

Кој е најдобриот избор за почетните линкови почетната страница ми?

1 answers:

Контекстуални почетната почетна страница често се препознаваат како светиот грал на современиот концепт на оптимизација на пребарувачи. Мислам особено линкови на почетната страница се главните делови на успехот на вашиот веб-сајт во растечката власт, како и популарноста на резултатите од пребарувањето на Google. Кои се контекстните линкови по дефиниција? Од гледна точка на оптимизација, backlink е надворешна врска која доаѓа од друго место што укажува на вашата веб-страница. Почетната страница е главната (првата) страница на вашата веб-страница. Контекстуално - се залага за природно поставување во рамките на содржината, не се дозволени никакви локации на спам или странични ленти.

homepage backlinks

Еве неколку работи што треба да ги имате на ум кога градите почетната страница на линкови:

  • бидете сигурни дека изгледаат природно, исто како и сите други линкови;
  • да се избегне провоцирање на сомневањата на Google, не претерувајте со овие моќни линкови;
  • се фокусира на корисник-пријателски бараат искуство, посвети доволно внимание на вашата содржина на страница;
  • да ја задржите вистинската рамнотежа помеѓу линковите на почетната страна од почетната страница и останатите други техники за оптимизација, како правилна употреба на вашите главни клучни клучни зборови, одржување на мобилно одговорачко корисничко искуство, како и општо релевантно за вашата целна публика на живи корисници.

Зошто почетните линкови се толку моќни?

Доаѓа без велејќи дека секој backlink на почетната страница на веб страната е секогаш поефикасна од било кој друг линк. Сепак, имајте на ум дека квалитетот на вашите линкови е потекнува не само од многу популарноста на нивните онлајн извори. Мислам дека популарноста на секоја страница на која тие се однесуваат е еднакво важна и секогаш треба да се смета и. На тој начин, имено почетната страница е скоро секогаш најпопуларната на практично секоја дадена веб-страница, едноставно затоа што најверојатно ќе биде посетена од речиси секој посетител.

Како да ги добиете?

Со оглед на важноста на контекстуални почетната страница од почетната страница, да се обидеме да откриеме кој е најдобриот начин за нив. Прво, можете само да ги барате директно - или да се соочите со предизвикувачки задача за да обезбедите висококвалитетна содржина доволно силна за да се заложите на тоа единствено, или да плаќате огромно количество пари потребни за да склучите договор со најдобрите спонзорирани линкови кои мора да бидат безбеден.

Со оглед дека имаш многу силна содржина, може да се покажеш дека е доволно среќен за добивање квалитетни и навистина моќни линкови природно. Иако, најчесто, тоа не е веројатно да се случи, така што ќе ги добиете сите од нив доаѓаат од најдобрите веб-сајтови со највисок домен орган и значајни ранг страница резултат. Значи, што треба да се направи ако вашата веб-страница не успее да биде позната? Ајде да го земеме здраво за готово - кога прво се обидувате да ја подобрат својата стратегија за градење врски (или било какви други средства поврзани со off-site SEO, а да не ги споменуваме вашите контекстуални почетници за почетната страница) е да ангажирате професионален.

site backlinks

Всушност, ретко може да се постапува правилно од страна на некој што дејствува сам, дури и ако е паметен и доволно квалификуван вебмастерот. Мислам дека за целосно ефикасна употреба, ви се сугерира да се справи со некои активни момци кои престојуваат добро поврзани со светот на оптимизација за последните неколку години. Затоа верувам дека најдобриот избор за backlinks на вашата почетна страница е ангажирање на експерти, кои ги знаат сите инсули и исходи на субјектот и имаат или свои сопствени контакти или многу независни веб-страници со врвни домени за поврзување на вашиот сајт со Source .

December 22, 2017