Back to Question Center
0

Како успеавте да направите линкови до вашата веб-страница на природен начин?

1 answers:

Се разбира, тоа е надвор од прашање дека градење на линкови кон вашиот веб-сајт е меѓу клучните елементи за успех во пребарувач за оптимизација. Исто така, се подразбира дека постојат многу различни методи за да се води соодветна стратегија за градење врски. Но, што значи градење линкови на вашата веб-страница на природен начин? Па, тоа зависи. Што се однесува до мене, верувам дека мојот неодамнешен обид да се формира профил на природен линк се покажа доста успешен. Значи, ајде да биде јасно - градење на линкови природно се залага за "фер игра", без мамење и прекршување на главните упатства на вебмастерот од Google. И јас ќе има краток поглед на најтешките и опасни "неприродни" практики на градење врски (треба да ги избегнувате по секоја цена!). Се надевам дека ќе ги најдете разумни кога градите линкови до вашата веб-страница - најдобар природен можен начин.

building backlinks to your website

Избегнувајте градење на линкови до веб страната со:

Размена на линкови и тркала

најмногу ветува врски во градење на практики, но сепак треба да се уште се избегнува - прво и основно. И има огромен број на веб-платформи и различен он-лајн софтвер што нуди да се справи со размената на размена. Се разбира, размена со некои линкови со вашите колеги блогери може да биде навистина одлична идеја. Сепак, справувањето со размената на врски на размена на врски, како и врските на тркалата (а. к. a. пирамидални шеми на градење врски) најчесто доведува до огромен прекумерен товар со премногу нискоквалитетни линкови, кои се појавија скоро за кратко време. Тоа значи дека аплицирањето за размена на врски или тркала всушност е губење време и пари.

Што е уште поважно - тоа го прави постојано е веројатно најдобар начин да се добие сериозно негативно внимание од главните пребарувачи како Google себе. И тоа значи ништо друго освен тешка ранг казна демне над вашиот веб-сајт или блог. Затоа размена со линкови дефинитивно не е природен начин за градење на линкови до вашата веб-страница, нели?

Несоодветни извори

Нерелевантни ниша веб-сајтови или блогови е нешто друго што никогаш не треба да се користи за да се изгради линкови на природен начин. Всушност, ако претерате со стартување на премногу линкови со трети страни извори кои немаат никаква врска со вашата главна тема или индустрија сфера, таквите врски ќе ви даде барем многу малку (ако не е нула) тежина на вашиот PageRank. Или, во најлош случај, може да биде казнет од Google, имајќи ги предвид таквите активности како дефинитивно незгодни и манипулативни.

link building seo

Платени и други сомнителни места

Официјалната политика на светскиот пребарувачки гигант изразува јасна порака - купување или продавање на линкови директно би било неприфатливо под никакви околности. Сето ова е за платени врски - ако се случи тоа што Google ќе открие комерцијална шема со градење на врски профили, тоа ќе го донесе чекан надолу на сите страни на договорот. И покрај платените линкови често може да изгледаат целосно квалитетни и природни и квалитетни, ризикот е премногу голем.

Меѓу останатите сомнителни места кои никогаш нема да направите за градење повратни врски на вашата веб-страница на природен начин, препорачувам да ги избришете статиите со низок квалитет и да ги поврзете фармите. Да, нешто пред две години, тие беа многу поволни за генерирање евтини линкови - јас треба да го признаам овој факт. Но, сега овие шеми не работат повеќе, се разбира, освен ако навистина сакате да заработите брзо и често неповратно рангирање Source .

December 22, 2017