Back to Question Center
0

Кои се совршените можности за зголемување на линкови?

1 answers:

Линк зграда е составен дел на секоја оптимизација кампања како надворешни врски донесе сообраќај и приходи на веб-страница и да се зголеми неговиот авторитет во очите на пребарувачите. Линкови служат како гласови за онлајн бизнис, и ако тие доаѓаат од авторитативни веб извори, тие автоматски стануваат помоќни и им даваат на вашата веб-страница поголема вредност. Линкови може да го зголемат целокупното овластување на страницата и доверливоста за да можете да се појавувате на TOP на SERP за насочени термини за пребарување.

Сепак, во реалниот свет, сите линкови не се креираат подеднакво. Тоа е зошто многу сопственици на вебсајт се прашуваат како да го зголемат бројот на квалитетни линкови до нивните веб-страници. Линкови кои доаѓаат од авторитативни реномирани сајтови и опкружени со корисни содржини базирани на истражување се со поголема веројатност да донесат одржлив сообраќај кој расте заедно со вашиот бизнис. Кога ја развивате вашата кампања за градење врски, треба да бидете свесни за методите што ви се потребни за да се избегнете за да спречите казни на Google и опаѓањето на вашиот сајт.

how to increase backlinks

Упатства за веб-администратори на Google

Пред да започнете да барате можност да изградите квалитетни линкови до вашата веб-локација, треба да го прегледате Упатството за веб-администратори на Google за вас што се висококвалитетни линкови и кои ги поврзуваат градежните практики што не треба да ги вклучите во кампањата за оптимизација. Google силно препорачува избегнување на несакани и нискоквалитетни надворешни врски. За да ги казнат оние кои не ги следат овие упатства, Гугл основа познати ажурирања на пингвин кои ги омаловажуваа сајтовите што учествуваа во измамни активности за градење врски.

Следниве техники за градење на спам линк Google експлицитно вели за да избегне:

  • недостаток на оригиналната содржина или многу малку содржини;
  • врските се скриени во текстот, како што се текст во големина на фонтот 0;
  • маскирани или залажувачки пребарувачки и корисници.

Силно Ви препорачувам да се држите настрана од овие измамнички практики и да не соработувате со веб-извори кои ги извршуваат за да избегнете линковите да бидат етикетирани како спам.

За да го зголемите квалитетот на профилот на вашите линкови, не можете да ја потцените моќта на алатката Google Disavow. Откажувањето на врските со квалитет ви овозможува да избегнете да бидете поврзани со несакани веб-страници на трети страни. Линкови за линкови кои укажуваат на вашата страница може да се појават под различни околности. Понекогаш спам линкови може да се појават поради вашите конкурентски акции против вашиот сајт. Покрај тоа, тоа исто така се случува кога старите линкови стануваат недостапни поради ребрендирање на веб-страници. Google објаснува како да ги отфрлиш линковите, така што тие не влијаат на твоите рангирања. Веднаш штом ќе откриете кои линкови треба да се отфрлат, треба да креирате датотека со добиената листа и да ја поставите на Google Webmaster Tool.

Сега знаете кои линкови ви се потребни за да се избегнете и како да го направите тоа со помош на Google, па можете да ги научите вистинските техники за подобрување на рангот на вашиот сајт и создавање на поквалитетни линкови на надворешни страници.

Како да се зголеми бројот на квалитетни линкови?

  • Истражувачки празнини во содржината на содржината

Не престанувајте да развивате нови идеи за содржина бидејќи секогаш има добри можности што може да ви помогнат да генерирате многу нови линкови. Треба да најдете пропусти во содржината на вашиот сајт и секогаш да бидете свесни за новата. Постојат неколку опции за истражување на недостатоците во содржината на страницата, која може да биде толку голема како и извршување на цела ревизија на страницата, каде што користите алатки за оптимизација на пребарувачот, за да ги наведете сите ваши УРЛ-адреси или да гледате низ категории на содржини за да го набљудувате она што не сте го споменале.

За да најдете нови можности за содржина, можете да користите различни алатки за истражување на професионални клучни зборови. Препорачувам користење на Moz Pro и Semalt Auto SEO . Користејќи ги овие алатки, можете да измерите рангирање за одредени страници, кои имаат целни клучни зборови и месечен обем на пребарување за овие термини за пребарување.

Веднаш штом ќе ги дознаете вашите тековни клучни параметри, можете да започнете да барате соодветни клучни зборови. Нови релевантни клучни зборови ќе ви дадат можност да креирате нова содржина за вашиот сајт. Бидете сигурни дека клучни зборови, кои сте ги одбрале, се максимално релевантни за вашата пазарна лажат и имаат висок обем на пребарување (најмалку 1.000 месечно). Сепак, овие термини за пребарување не треба да бидат премногу конкурентни, бидејќи нема да можете да ги користите за ваша корист.

  • Барате високо авторитативни веб-сајтови

За да ги зголемите вашите линкови, треба да барате високо авторитативни веб-. Овие сајтови не треба да бидат директни конкуренти на вашето онлајн бизнис, но барем делумно поврзани со вашата индустрија. Таквите линкови може да ви помогнат да привлечете потенцијални клиенти, да го подигнете PageRank и да ја подобрите вашата марка. Можете да ја проверите популарноста на веб страната, ранг, просечен број посетители и други параметри користејќи Семалт анализатор на веб-страници . Треба да обрнете особено внимание на клучните показатели кои покажуваат дали веб-страниците ќе бидат корисни за зголемување на линкови и рангирање на страници или не.

increase backlinks

Треба да обрнете посебно внимание на таквите карактеристики на веб страната како:

  • процент на посетители кои доаѓаат на веб-страница од различни региони;
  • основно мерење на метрика - стапка на отскокнување, време корисник троши на страница, дневни прегледи на страници и други);
  • Процент од органски сообраќај за пребарување и референтен сообраќај;
  • врвни клучни зборови од пребарувачите.

Овие параметри ќе го стеснат вашето пребарување, обезбедувајќи ви листа на најсоодветни релевантни веб-сајтови кои имаат најголемо влијание во создавањето и чувањето на линкови за вашиот сајт.

  • Собереш содржини идеи

Сега, кога сте добиле листа на најсоодветни авторитативни веб извори, време е да заработите линкови од нив преку обезбедување на возбудливи и истражувачки-базирани содржини. Примарната цел да ја видите вашата содржина на други добро познати веб-сајтови за квалитет е да ја подобрите вашата марка и да ја покажете на новата целна публика.

Ако одлучите да ја испратите вашата содржина за цели за градење врски до други партнерски страници, осигурете се дека таа одговара на упатствата за објавување на гости и одговара на вашите потреби за публиката. Можете да префрлате други идеи за содржина на веб-страници или да поднесете неколку постови за гости.

Значи, ако ќе објавите квалитетни истражувања базирани на содржина со релевантна прицврстувачка врска до вашиот домен, ќе го зголемите сообраќајот кон вашиот сајт и ќе ја зголемите својата репутација како лидер на мислата меѓу потенцијалните клиенти, кои можат да се претворат во вашите платежни води Source .

December 22, 2017