Back to Question Center
0

Колку податоци од backlink ќе бидат доволни за да го промовираат профилот на backlink?

1 answers:

Неодамна, Google ни даде различни мешани пораки за улогата на линкови за рангирање на веб-страниците. Сепак, податоците за backlink остануваат клучен сигнал пребарувачите користат за да се утврди релевантноста и авторитетот на веб-страницата.

Иако постојат многу дебати околу добивање на нови линкови до вашата веб-страница, следењето и подобрувањето на постоечките е ДОЛЖНО ако сакате вашите потенцијални клиенти лесно да го пронајдат вашиот сајт во резултатите од пребарувањето.

backlink data

Во оваа статија ќе најдете некои практични начини како да ги комбинирате податоците за ползирање и backlink податоци на страниците на страницата.

Додајте ги вашите податоци за индексирање во микс

За да го задржите врскиот профил на вашиот сајт на TOP, треба да ги следите вашите линкови и веб-локации и да ги комбинирате овие податоци со податоци за индексирање. За да искористите предност од овој микс на податоци, треба да ги известите вашите страници со податоци за backlink од алатките за следење на врската. Ако извезувате линк податоци од Semalt, MOZ, Ahrefs или други популарни аналитички алатки, треба да го реформатирате CSV како дел од процесот на поставување.

Веднаш штом ќе се кандидира на индексирање, можете да го имплементирате бројот на извештаи кои ќе ги подобрат вашите податоци за врската преку обезбедување увид за вашите целни веб-страници. Вие исто така може да имаат корист од додавање на податоци на Google Analytics и Search Console во вашите индекси за да ја испита вредноста на вашите страници со линкови со проверка дали целните страници ќе возат импресии во пребарување и сообраќај кон вашиот сајт.

backlinks seo

Начини да се комбинираат податоци за backlink и ползи

  • Скршени страници со скршени линкови
има прекинати врски, можете да користите алатки Semalt Web Analyzer или DeepCrawler. Треба да знаете кои страници повеќе не се достапни за да избегнете линкови што упатуваат на прекинати страници. Секој сок од линк добиен од прекинати врски ќе биде изгубен. Скршените врски исто така негативно ќе влијаат врз искуството на вашиот посетител со вашата веб-страница, бидејќи ќе слетаат на скршени страници наместо релевантни оние што ги бараат. Како резултат на тоа, Google ќе го намали вашиот сајт ранг.

За да ја подобрите оваа ситуација, треба да ги вратите скршените страници во статус на 200 или да ги спроведете 301 пренасочи кон нив за да ги водат корисниците на друга релевантна страница.

  • Неинтегрирани страници со повратни врски

Страници кои не се индексираат се оние кои имаат ознака за noindex или канонско посочување на друга страница. Треба да ги пронајдете и да ги елиминирате овие страници бидејќи враќаат одговор од 200, но не се индексираат. Таквите страници или нема да ви донесат вредност или да предизвикаат опаѓање на рангирањето.

Треба да одлучите дали сакате да ја видите оваа страница од пребарувачите или не. Ако сакате да добивате сообраќај кон вашиот сајт, тогаш треба да дознаете зошто оваа страница не може да се индексира и да ја измени. Можете или да отстраните ознака за индекс или да ја замените со само-референцирање канонски.

Ако не сакате оваа страница да биде разложена од ботови за пребарување, можете да допрат до доменот што поврзува и да побара од нив да ја заменат врската до друга релевантна страница на вашиот веб-сајт Source .

December 22, 2017