Back to Question Center
0

Како може хотелиерските веб-страници да добијат линкови за оптимизација?

1 answers:

Неговата висока конкурентност ја разликува хотелската пазарна лажат. Тоа е зошто градење на квалитетни врски за веб-страницата на хотелот е од врвен приоритет.

А backlink е хиперврска од друг веб извор што укажува на вашиот домен. Секоја backlink треба да биде опкружена со релевантни и ангажирани содржини за да донесе сообраќај кон поврзаниот извор. Покрај тоа, врските треба да бидат скриени во сидро текст со еден од најрелевантните услови за пребарување што би сакале да наведете од пребарувачите.

Секоја дојдовни линкови кои упатуваат на веб страната на хотелот ви даваат глас во очите на пребарувачите. Повеќе квалитетот на Влезни линкови точка кон вашиот сајт, толку повеќе орган ќе добиете од пребарувачите, а потоа, на повисоко ќе ранг на SERP.

Има повеќе сложеност на линкови од тоа. Пребарувачите ги земаат во предвид бројните алгоритми за да го одредат точното рангирање на страниците (всушност има повеќе од 200 рангирачки фактори на Google). Вашиот домен авторитет и репутација на брендот, исто така, играат улога во тоа колку е важна Вашата backlink.

Овој краток пост е дизајниран да ги споделите со вас некои врската зграда тајни како да се добие линкови за оптимизација. Овие методи ќе ви помогнат да ја зголемите моќта на вашата веб-страница на хотелот и да станете водач на пазарот.

Практични начини да добиете линкови за хотел веб-страница SEO

 • Разгледување на онлајн бизнис директориуми
 • ќе бидат ефективни за оние хотелиерски компании кои би сакале да ја зголемат нивната локална изведба.

  Тоа е прилично едноставен начин да се здобијат со дојдовни линкови. Сè што ви треба е да пронајдете релевантни онлајн директориуми каде што вашата содржина може да биде вклучена. Претпоставувам дека деловната содржина на хотелот ќе изгледа природно на веб-локации во соседството, локални заедници и бизнис-директориуми на градот. Можете исто така да пребарувате за индустрии релевантни за трговија, како што се трговски здруженија за угостителство и локални туристички организации.

  Постојат два начини можете да ги најдете овие онлајн бизнис директориуми. Првиот е да се спроведе пребарување на Google за такви прашања како "директориум за угостителство + име на град", "бизнис директориум + име на градот", "туристички заедници + име на град" и така натаму. Друг начин е да се направи анализа на пазарните лажат со спроведување на еден од онлајн професионалните алатки (MOZ Pro, Semalt Web Analyzer, итн.)

  • Прикажи ги Вашите офлајн врски онлајн

  Можете да генерирате поквалитетни линкови обидувајќи се да ги префрлите сите ваши моментални офлајн врски со онлајн светот. Ако води хотелски бизнис, имате многу партнери и деловни врски со други локални бизниси, како што се добавувачите на храна, компании за чистење, забавни услуги и сл.Најверојатно овие локални компании веќе имаат воспоставено бизнис преку интернет, но сепак не знаете за тоа. Затоа треба да ги проверите овие информации и да направите се што е можно да ги прикажете Вашите офлајн врски на интернет. Вашите деловни партнери најверојатно ќе бидат среќни да воспостават заемно корисно меѓусебно промовирање на деловни односи.

  Покрај тоа, можете да им дадете на вашите продавачи добар доказ за нивните услуги. Однапред, тие можат да го стават вашиот домен URL на нивната продажна страница во листата на клиенти со висок приоритет или исто така да напишат повратни информации за вашата компанија Source .

December 22, 2017