Back to Question Center
0

Кои се бизнис линковите и каква вредност тие можат да ја донесат на вашата веб-страница?

1 answers:

Во онлајн денешниот свет, бизнис линкови служат како реномирани партиски посетители. Тие придонесуваат онлајн бизнис промоција и прават веб-страница видлива за пребарувачите. Секоја кампања за оптимизација на оптимизација може да направи без градење врски.

Да замислиме почеста за нас ситуација. Вие седите во барот и слушнете дека некој зборува за вас. Ако овој говорник е реномиран и ве опишува во позитивно светло, тој добро се одразува на вас и ви носи углед и авторитет. Луѓето што ги слушаат овие информации почнуваат да размислуваат подобро за вас. И обратно, ако некое лице е површно, луѓето одбиваат да контактираат со него.

business backlinks

На дигиталниот пазар, линкови кои доаѓаат од реномирани и доверливи веб-страници се прифаќаат како квалитетни. Со поврзување со вас, тие им велат на корисниците и на ботови за пребарување дека го почитуваат она што го кажувате или правите. Со други зборови, овие линкови стануваат гласови од доверливи извори и ја зголемуваат вашата изворна репутација.

Во оваа статија, ќе разговараат за сè за бизнис линкови и зошто тие се корисни за оптимизација на пребарувачи.

Кои се бизнис линкови?

Како препораки од драги и блиски луѓе остануваат најверодостојна форма на рекламирање, бизнис линкови со висок авторитет поседуваат највисока вредност за онлајн бизнис промоција.

Во очите на пребарувачите, линкови од други сајтови служат како гласови и кажете за квалитетот на вашиот веб извор. Сепак, пребарувачите ја потврдуваат таа претпоставка во алгоритмите за оптимизација и PageRank.

Во принцип, секој линк од друга веб-страница на вашиот сајт се смета за бизнис backlink. Сепак, ако овие врски доаѓаат од спам и низок квалитет на веб извор, тоа може негативно да влијае на вашиот сајт ранг-листа и уништување на вашиот пребарувач оптимизација напори. Тоа е причината зошто треба само да барате квалитетни бизнис линкови.

Кои аспекти ги зема предвид од Google?

Во последно време, веб-администратори направија акцент на некои бизнис линкови. Тие користеа различни начини за зголемување на бројот на надворешни врски. Некои од овие методи беа спамови и измамнички, како што се врската земјоделство, приватни блог мрежи, спам, и така натаму.

Сепак, Google сфати дека некои од овие линкови не се вредни и доверливи. Затоа, решија да направат некои амандмани во нивните алгоритми за рангирање, почитувајќи го квалитетот на надворешните врски, а не нивната количина. После последната ажурирање на Google Panda, многу веб-страници ги изгубија рангираните позиции.

Општо е прифатено дека пребарувачите процени неколку суштински аспекти. Во оваа статија, ние ќе набројаме четири од нив кои се однесуваат на квалитетот бизнис врски истражување. Треба да обрнете внимание на нив кога барате нови можности за градење врски или да ги прегледувате вашите линкови.

seo backlinks

Да наведеме некои од нив:

Углед и влијание

Најкритичен аспект за линкови е репутација. Тој е тесно поврзан со влијанието. Затоа секој пат кога ќе ги барате новите можности за градење врски, осигурајте се дека веб-страницата каде што сакате да ставите линк е добро позната и високо ценета од корисниците, како и почитувана во реалниот свет.

Релевантност

Содржината на веб-страница треба да има врска со вашиот бизнис. SEO алгоритми сметаат за релевантност за спречување на лош квалитет веб-сајтови од истекување исклучи повеќе воспоставени бизниси.

Единственост

За да го проверите овој аспект на backlink, треба да ги погледнете вашите конкуренти. Ако веб извор кој се наоѓа надвор од вашата пазарна лажат со користење на линк кој е директно поврзан со вашиот предмет, тој се смета за уникатна бизнис backlink.

Преглед

Тоа обично не е доволно само да поставите backlink на друга страница. Бројот на корисници кои кликнуваат на оваа страница можат да придонесат само за вашите напори за оптимизација. Тоа е причината зошто ако има само неколку корисници кликнете на вашата врска, нејзината важност и уникатност е во сомнеж Source .

December 22, 2017