Back to Question Center
0

Како да ја креирате најдобрата стратегија за backlink за вашиот веб-сајт?

1 answers:

Оваа статија е дизајнирана да најде одговор на едно од најчесто поставуваните прашања "Како да се поврзам со веб-страница?" Бројни стратегии за градење на врски ни овозможуваат да создадеме линк до други локации поврзани со ниша. Сепак, не сите од нив може да се наречат органски. Во реалноста, не постои единствена, врвна стратегија за градење врски која се заснова само на органски методи. За некои веб-страници, една стратегија може да даде позитивни резултати од оптимизација и да обезбеди добри можности за градење врски. Истиот пристап за другите може да се појави без валидна или дури и чиста репутација на брендот.

Со текот на времето, различни стратегии за поврзување на врската имаат тенденција да се решат како повеќе или помалку ефикасни. Некои техники за генерирање на линкови можат да работат добро за некое време, а потоа односот на корисниците почнува да се менува и така вашата стратегија мора да се промени.

Како да ја планирате вашата стратегија за градење врски?

За да креирате своја стратегија за градење врски, треба да разгледате различни стратегии, особено во вашата пазарна лажат. Проверете ги сите да разберат кои од нив најдобро функционираат за вашиот онлајн бизнис. Одете со тоа што работи и обидете се со нови идеи. Секогаш е храна за да имате многу стратегии за градење врски, бидејќи ви дава можност да создадете повеќе природен линк профил. Бидејќи дигиталниот пазар е постојано променлива сфера, ќе биде разумно да продолжите да пробате нови методи.

Зошто е опасно да се користат програми за градење врски?

Денес, постојат тони на врската градење на програми кои се само дизајниран да пумпа вашите пари надвор. Тие ветуваат веб-администратори да создадат стотици илјади линкови од високо авторитативни локации во краток временски период. Луѓето кои имаат искуство во сферата за пребарување оптимизација знаат дека тоа едноставно не е можно и звучи премногу добро за да биде вистина. Во реалноста, процесот на градење врски трае неколку месеци и бара многу напорна работа. Дури и ако шема за градење на спам линк работи, засега Google најверојатно ќе го открие и девалвира, или уште полошо ќе го казни вашиот сајт со строги санкции. Затоа, треба да ги избегнувате таквите шеми и да се фокусирате на стратегии за градење на врски со органски врски.

Органски линкови се МОРА!

Природни линкови се врски што ги добивате без да побарате некој да стави врска до вашата веб-страница. Како по правило, добивате такви врски без ваше знаење. Служи многу лесно. На пример, наоѓате статија која ви се допаѓа и поврзувајте ја со неа на вашиот сајт. Треба да бидете свесни дека Google ги сака природните врски и ги наградува веб-сајтовите што ги генерираат со висок ранг на страницата со резултати од пребарувањето. Затоа овие врски се најбезбедни. Може да бидете прилично сигурни дека тие никогаш нема да бидат девалвирани од Google.

Зграда линк што работи сам по себе

Секој сопственик на вебсајт бара стратегија за градење врски, која може да работи без негово внимание. Ако сакате да најдете стратегија која не бара вашата постојана работа под добивање на секоја врска, блогирањето е најдобрата можност за вас. Сè што ви треба е да креирате блог врз основа на вашата тема за индустријата и постојано да ставате ангажирање статии кои ќе бидат корисни за корисниците. Ако можете да им обезбеди на корисниците корисни содржини, тие ќе се поврзат со вашите статии и ќе создадат се повеќе и повеќе органски врски со вашиот сајт Source .

December 22, 2017