Back to Question Center
0

Кои се начините за создавање на линкови за е-трговија што генерираат сообраќај?

1 answers:

Кога сите техники за оптимизација на пребарувачот се соодветно имплементирани на вашиот сајт, тоа ќе им помогне на вашиот бизнис да се рангира повисоко на страната со резултати од пребарувањето и да обезбеди стабилен проток на целниот сообраќај. Тоа го прави пребарувач оптимизација високо вредни за e-commerce веб-сајтови. Ако тоа е направено во комплекс со маркетинг на социјалните медиуми, е-мејл маркетинг и други промотивни кампањи, тоа го прави секој онлајн бизнис просперитетен.

SEO во својата основна форма може да се подели на оф-и на-страница за оптимизација. Оптимизацијата на страницата се однесува на сите техники на самото место кои служат за подобрување на корисничкото искуство со вашиот веб-извор. Покрај тоа, таа служи да им помогне на пребарувачите да се разбере она што вашиот сајт е за да им овозможат да го покаже за соодветна корисник пребарување. Оф-страница оптимизација служи за да се направи пребарувачи изберете токму вашата веб-страница како најсоодветни за пребарување на корисникот. Суштински дел од ова доаѓа од линкови. Треба да добиете квалитетни линкови од други извори поврзани со веб-сајтови за да го направите вашиот сајт видлив за вашата целна публика.

Линкови во нивниот термин се поделени на dofollow и nofollow. Dofollow линкови се оние кои придонесуваат вашиот веб-сајт оптимизација. Таквите врски служат како гласови од други извори.

Алтернативно, nofollow линкови се линкови кога едно лице дава назад-линк што не пренесува никаква вредност на поврзаната локација. За да направите врска nofollow, авторот едноставно треба да додаде дополнителен дел од текстот во HTML на врската. Проверка на HTML-кодот, можете исто така да кажете дали линкот е следен или nofollow. На пример, најголемата количина на врски од YouTube, Фејсбук, блогови и форуми речиси секогаш не се појавуваат. Се уште се одлични за вашиот бренд авторитет, но не може да ви даде поттик во рангирање на пребарувачот.

Како да се одреди вредноста на дојдовните линкови?

Постојат неколку значајни фактори кои треба да се земат предвид при одредувањето на вредноста и влијанието на линковите.

Дозволете ни да разговараме за некои основни детерминанти за квалитетот на backlink:

  • Надворешните врски од висококвалитетни сајтови се покорисни за оптимизација на веб-локациите од оние кои доаѓаат од ирелевантни и ниско-квалитетни сајтови;
  • Линкови од единствени домени донесуваат поголема вредност на вашата веб-страница од линкови од сајтови кои веќе се поврзувале со вас;
  • Релевантни за содржинските линкови се прифаќаат од корисниците подобро отколку ирелевантни за темите;
  • Линковите со релевантни и оптимизирани прицврстувачки текстови поминуваат повеќе вредност фокусирана на клучни зборови, особено ако звучат како името на вашиот бренд.

Како да креирате линкови за генерирање сообраќај?

  • Креирај содржини кои ќе ги споделат корисниците

Најлесниот начин да се добијат органски линкови на вашата веб-страница е да се создаде голема и привлечна содржина во писмена, видео или аудио форма која корисниците ќе ја споделат по желба. Друга едноставна, но корисна алатка за градење врски е да се стигне до блогерите за да се создадат добри критики за вашите производи

  • . Тоа природно ќе добие линк назад кон вашиот сајт Source .

December 22, 2017