Back to Question Center
0

Како да добиете квалитетни линкови за вашиот веб-сајт со стратегии кои работат?

1 answers:

Сите сопственици на веб-сајтови кои би сакале да ги подобрат своите ранг-листа се во потрага по начини за добивање на линкови за нивните веб-страници. Доаѓаат линкови се значајни фактори за рангирање на вашиот веб-сајт и гласови за вашиот бренд авторитет. Линк зграда е процес на создавање на нови Влезни линкови на други ниша поврзани веб-сајтови со цел да се подигне бренд авторитет и привлекување на поголем сообраќај кон поврзани со извор. Линк градењето постапка се однесува на off-страница за оптимизација и треба да се направи по веб-страницата структура и подобрување на употребливоста, квалитетна содржина изработката, и user-friendly дизајн креирање. Кога ќе завршат сите процедури за оптимизација на страница, време е да го покажете вашиот сајт на поширока публика. Линк зграда е многу слична на зборот на устата, кој се вклопува заедно со Влезна маркетинг стратегија.

Создавање на сите линкови е невозможно. Подеднакво, затоа треба да знаете некои општи фактори за квалитет кои вклучуваат:

  • Влезни линкови се моќни кога доаѓаат од мрежни извори поврзани со индустријата.
  • Вашиот прицврстувачки текст треба да изгледа природно и да биде поврзан со содржина и вашата целна клучен збор.
  • Текстот околу вашата backlink треба да биде максимално релевантен и корисен. Корисниците не треба да го привлечат како рекламирање.
  • Бројот на влезни линкови на страната што се поврзуваат со твое.
  • Поврзување страница орган и репутација.
  • Поврзувањето на веб страната PageRank.

Покрај тоа, треба да ги имате предвид следните фактори додека градите линкови до вашата страница:

  • 29)

Вашите линкови треба да бидат изградени на повеќе домени за да им покажат на Google дека вашата содржина е ценет од бројот на различни луѓе. Покрај тоа, преку креирање врски на разни домени, го подобрувате профилот на врската и го прават поорганизиран.

  • Рамнотежа помеѓу dofollow и nofollow линкови

Се разбира, главната цел за градење на врската на повеќето веб-администратори е да се добијат линкови преку пренос поврзете сок со поврзаните извори. Како и да е, за да креирате профил на backlink со здрав и природен изглед, треба да генерирате и надворешни врски dofollow и nofollow.

  • Сидро текстови

Треба да креирате различни прицврстувачки текстови за секоја влезна врска. Покрај тоа, вашите сидро текстови не треба да изгледаат исто како и името на вашата марка или насочената клучен збор. Имајте на ум дека истите сидро текстови, најверојатно, ќе му наштетат на вашата репутација и ќе предизвикаат казни на Google.

Пред големото ажурирање на Google во 2012 година, сите веб-администратори направија акцент на бројот на влезните врски наместо нивниот квалитет. Сепак, откако Google Penguin ажурирањето стапи во игра, сите стари стратегии за градење врски со црно-шап оптимизација не станаа ефикасни.

Значи, да разговараме како да добиете линкови за вашата веб-страница на органски начин:

  • Уредувачки линкови

Вие може да се добие редакциски врски со само контакт со ниша поврзани со високо ПР сајтови и да разговараат со нив вашата врска градење на потенцијални клиенти. Сепак, треба да бидете подготвени за да дојдете до бројни сопственици на веб-страници и како резултат да ги игнорирате или да добиете негативен одговор. Можете да ги проверите овластувањата на локациите поврзани со лажат користејќи Semalt Web Analyzer или Majestic.

December 22, 2017
Како да добиете квалитетни линкови за вашиот веб-сајт со стратегии кои работат?
Reply