Back to Question Center
0

Како да го користам Yahoo за линкови?

1 answers:

Најчесто, луѓето ги користат алтернативните пребарувачи како Јаху за линкови, кога не постои друг начин за поднесување на нивниот веб-сајт или блог до главните како Google. Значи, подолу ќе ви покажам како да го користите Јаху за линкови. Едноставно, ние ќе ги добиеме Јаху одговорите што ќе ви ги донесат овие вредни линкови за возврат. Забележете дека, сепак, нешто е да ги направите овие одговори изгледаат природно како е можно, за да бидете сигурни дека тие нема да бидат идентификувани како спам. И постојат некои други начини за користење на Јаху за линкови - подолу ќе ви покажам комплетна листа што ги опфаќа сите можни опции за да ја завршите задачата. Еве ги главните точки на куршуми за да ги имате на ум прво и основно:

  • Пред сè друго, можете едноставно да ги користите алатките на веб-администраторот на Бинг за да го поднесете вашиот веб-сајт или блог до Yahoo. Имај на ум дека самиот Јаху сега е во сопственост на Бинг. Затоа, ќе бидете пренасочени директно на алатникот на веб-администраторот на Бинг за да ја завршите постапката за доставување.
  • На крајот на краиштата, можете едноставно да се обидете да ги поднесете URL-то на вашиот веб-сајт или блог директно до пребарувачот Бинг. Со тоа, нема да има потреба да го поминувате вашето време обидувајќи се да ја искористите вистинската употреба на алатките на веб-администраторот на Бинг.

  • Можете да аплицирате за некои индустриски или нишани дискусии за да се справите со дел од градењето на напор. Во случај да сакате да го користите Yahoo за линкови, се што ви треба е да објавите одлични мислења на услугата Yahoo Answers. На тој начин, не само што ќе добиете вредна врска за возврат, туку ќе добиете и дополнителен сообраќај.
  • И, можеби, едноставно одете во потрага по најчесто поставуваните прашања за Yahoo Answers (a. к. a. Најчесто поставувани прашања) за да ги разберете оревите и завртките - и да доставите некои дополнителни мислења поврзани со оние популарни прашања од тековниот интерес на вашата целна публика или пазарна лажат.

Покрај тоа, може да истражувате уште подлабоко во прашање. Обидете се да размислите за секој случај на скала - мислам дека и вие може да го забавите, да одговарате само на најдобар можен начин и без да објавите линк за секој корисен одговор на твое. Се разбира, зазема многу време, а всушност без многу мерливи резултати што се гледаат одеднаш. Сепак, се препорачува да работите добро во обликувањето на силно и доверливо брендирано име за главната бизнис веб-страница или блог. На тој начин, треба полека да се движите кон главната цел за градење на силен профил на повратни врски - и вие сте во ред!

Крајна линија

Работа за само совршено доволни одговори на Yahoo за линкови - тука е она што треба да го запомните. Да, тоа ќе потрае многу време, па подобро би било да биде темелно со секој одговор. На тој начин избегнувајте објавување многу кратки или премногу едноставни одговори - освен ако не сакате да изгледаат како спам. Конечно, тука е она што треба да се запомни - колку повеќе луѓе учат за вашата веб-страница или блог за одговори на Yahoo (дури и ако немало линк достапни по вашиот пост) - толку подобро ќе дојде Source . Клучот тука е да го платите вашето време, и ќе завршиш!

December 22, 2017