Back to Question Center
0

Како работи алатката за контраст на броеви за врски?

1 answers:

Кога креирате кампања за градење врски, треба да ја знаете вредноста на врската што ја градите. Ако знаете колку вреди линк за backlink, можете да анализирате дали вреди вашите пари, време и напори или не. Можете или рачно да ги оцените дојдовните линкови или да користите алатка за контрастна врска. Оваа статија е посветена на пресметките на вредноста на надворешните врски и се надевам дека ќе ви помогне да ја зајакнете вашата кампања за градење врски. Затоа, да ги погледнеме овие методи за евалуација.

Методи на броеви на backlink

  • Линкови кои водат до нив

прв фактор на кој треба да обрнете внимание кога креирате линкови до вашиот сајт. Веб-изворите што се поврзуваат со некоја локација го одредуваат неговиот авторитет и моќ. Колку повисоки ПР веб-страници се поврзуваат со доменот, толку подобро ќе се рангира на Google. За да ја подобрите видливоста на вашата страница на страницата со резултати од пребарувањето на Google, треба да барате да влезете линкови само од вакви извори на веб.

Бројни алатки од трети страни помагаат да се измери квалитетот на влезните линкови. Веројатно сте слушнале за некои од нив. Препорачувам да се имплементираат алатки како Semalt Web Analyzer или Ahrefs. Овие алатки може да ви обезбедат најпрецизни податоци кон изворите за градење врски. Значи, ако го измерите ова користејќи DA, DR, TF, CF или некако да пронајдете рачен начин, ова се уште е број еден фактор во одредувањето на силата на врската (не релевантност).

  • Мерење на сообраќајот на дојдовните линкови

Примарната цел на градење на влезните врски е да се добие насочен сообраќај преку нив. Затоа, мерењето на сообраќајот на Влезни линкови е ДОЛЖНО. Ако веб извор има многу дојдовен сообраќај, тоа е најверојатно реномирана страница која им овозможува на корисниците одлична содржина. Тоа значи дека пребарувачите најверојатно ќе го рангираат високо, носејќи се повеќе и повеќе стапка на кликање, сообраќај и потоа конверзија.


Општо земено, веб изворите кои генерираат многу квалитетен сообраќај се сметаат за порепродуктивни поради следните причини:

  • Сообраќај како фактор на рангирање

Сообраќајот е корисен за рангирање во Google бидејќи овој пребарувач го проценува изворот на веб извор и релевантноста според бројот на посетители кои доаѓаат на веб-страница од органско пребарување. Тоа значи дека сајтот од кој добивате врски од може да го зголеми квалитетот и оттука генерира повеќе линкови, со што вашата Влезна линк ќе биде посилна со текот на времето.

  • Сообраќајот доаѓа до вашиот сајт

Веб-страниците со многу сообраќај исто така ќе генерираат сообраќај кон вашиот веб-сајт преку линкови. Тоа позитивно ќе влијае на вашата конверзија и ќе го подигнете вашиот авторитет во очите на Google. Иако колку помоќен се уште е во дебатата. Сепак, треба да бидете сигурни дека одите на сајтови кои можат да донесат сообраќај кон вашите страници.

  • Релевантност

Секој пат кога ќе градите врски, треба да бидете сигурни дека ќе ги ставите на слични или исти извори на веб-сајтови сајт. Покрај тоа, линковите треба да бидат интегрирани во релевантни содржини за да им овозможат на корисниците да имаат јасно разбирање за тоа што ќе се соочат со вашата влезна врска Source .

December 22, 2017