Back to Question Center
0

Кои се неискористен извори на backlink од Backlinko?

1 answers:

Линкови продолжи да се кандидира на дигиталниот свет, и покрај некои статии, како и веб-администратори ни кажуваат други работи за нив. Всушност, последните истражувања за пребарување оптимизација покажуваат дека линковите се еден од најзначајните фактори за рангирање на Google и другите пребарувачи.

Кога станува збор за градење врски, постојат многу обиди-и-вистински методи на располагање. Некои од нив ги следат упатствата на Google, додека други ги прекршуваат. Во нашите денови, некои од техниките за генерирање на линкови стануваат помалку резултати во нашите денови (f. e. гостин објавување или коментар линкови). Сепак, се уште има многу помалку познати или подземни начини како да заработите висококвалитетни бесплатни линкови.

Во оваа статија јас ќе го споделам со вас неколку подземни врски градежни техники, некои од нив имам позајмено од Брајан Дин Backlinko сопственик. Да го разгледаме секој од нив.

Начини за добивање на повратни врски поради методологијата Backlinko

  • Техника за градење на социјална врска

да се добијат надворешни врски од социјалните медиуми. Според овој метод, мора да ја споделите релевантната содржина и да ја репродуцирате содржината што била силно споделена. После тоа, треба да стигнете до корисници кои првично ја споделија оваа содржина и им обезбедија нов или ажуриран дел.

  • Техника за градење врски со врвовите на небото

Оваа техника за градење врски на небото беше развиена од Брајан Дин. Тоа му помогна да го зголеми својот органски сообраќај за повеќе од 400%. Според овој метод, треба да ги идентификувате пониските рангирачки термини за пребарување и да пронајдете дел од содржината која е популарна меѓу корисниците. После тоа, треба да го напишете подобро за истите услови за пребарување. Бидете сигурни дека вашата нова верзија на содржината е уникатна и базирана на истражување. За да ја завршите оваа постапка за градење врски, треба да го промовирате овој ажуриран дел од содржината на социјалните медиуми со цел некои од високите ПР домени на крајот да се поврзат со вас.

  • Препораки врската градење техника

Сведоштва се многу корисни за секој бизнис како тие покажуваат задоволство на клиентите кон производи или услуги што ги нуди компанијата. Веб-администраторите ги бараат, бидејќи знаат какви бенефиции можат да ги донесат во нивните онлајн продавници. На таков начин, креирањето на вашиот тестамент дава одлични можности да заработите лесна но авторитативна дојдовна врска. Корисниците подобро ги привлекуваат компаниите кои имаат органски сведоштва од вистински клиенти од веб-страниците кои ги презентираат спамските критики (како правило, таквите препораки можат лесно да се откријат). Повеќе вистински препораки вашиот сајт има добиено, толку поголема ќе се рангира на страницата со резултати од пребарување. Покрај тоа, се чини дека повеќе доверба за други бизниси. Тоа е причината зошто тие ќе се поврзат со вашиот сајт, без да се прашуваат.


Сè што треба да направите е да одберете производ кој најмногу ви се допаѓа и да го контактирате својот провајдер за да го дадете вашето сведочење одреден производ. Повеќето од големите малопродажни платформи имаат посебна препорачана страница за оваа намена. Тоа е причината зошто тоа ќе биде лесно за вас да ги достават своите сведоштва директно преку нивната веб-страница.

Оваа врска градење техника, исто така, беше воведен од страна на Backlinko блог сопственикот Брајан Дин Source .

December 22, 2017