Back to Question Center
0

Како да се добие листа на. edu сајтови за линкови?

1 answers:

Прв линкови од веб-сајтови на високо ниво е исто што и како да ги добиете. edu сајтови како пребарувачите привлекуваат овие сајтови како реномирана, вредна за корисниците и високо авторитетен. Во повеќето случаи, тешко е да се направи листа на. edu сајтови за линкови, ако сте мали или неодамна воспоставени домен. Покрај тоа, ако го развивате вашето онлајн бизнис, а не во образованието или владината индустрија, ќе биде проблематично да се обезбеди. Еди сајтови читатели со содржина која може да биде интересно за нив.

Кога градите врски, треба да го обрните вниманието на доменот и рејтингот на доменот. Овие две веб-страници за проценка на квалитетот на веб-страница се слични и служат за да се утврди колку е важно една линк да биде од одредена локација. Со поставување на вашите врски на високиот авторитет. edu, веб-страници ви даваат бројни придобивки. Прво, лесно можете да ја рангирате вашата содржина преку. edu веб-страниците, и најверојатно ќе добие повисок ранг во релативно краток период. Покрај тоа, ќе добиете вреден линк сок преку овие надворешни врски.

Оваа статија е посветена на техниките за градење врски кои служат за создавање листа на. Еду сајтови за линкови. Јас ќе ве научам како да се движите по редовите и да добиете свој орган за домен повисоко.

Добијте линкови од висок ПР. Еду веб-страниците

Ако сакате да добиете повеќе релевантни влезни линкови, најпрво треба да го подобрите сопствениот веб-сајт (правилни грешки во кодот, воспоставување добар систем за меѓусебно поврзување, оптимизирање на метаподатоците и создавање вредна содржина).

Највредните и пожелни за веб-извори на можности за градење врски вклучуваат Википедија,. gov и. edu домени. Овие сајтови носат поинаква тежина со Google. Овие веб-извори носат голема вредност за корисниците и секоја линк што е поставена на нивните страници исто така може да им се верува.

Да разгледаме подетални начини на добивање. Еду и. gov backlink:

  • Блог коментирање

Како по правило. Еду и. gov веб-страниците имаат блогови каде пост има различни истражувања и едукативни содржини. Можете да ја игнорирате оваа можност за градење врски. Затоа, ако можете да ја следите стратегијата за градење на врски и да почнете со потсетување, некои од содржините за кои имате намера да ги надградите можеби веќе имаат. gov или. Еду сајтови укажува на тоа. Спроведување на оваа врска градење техника, ќе бидете во можност да се добие контекстуални Влезни линкови во рамките на вашата содржина.

  • Обезбедете стипендии во вашата лажат

Разумно е да се обезбедат стипендии за разни образовни институции, особено за оние кои се, барем некако, се однесуваат на вашата индустрија. На пример, ако продавате медицинска опрема, можете да соработувате со медицински универзитети кои ги нудат своите ученици со попусти, рекламирање или стипендии. Тоа ќе ви помогне да се врати на вашиот лажат и да се добијат релевантни врски сок од висок ПР. Еду извори на интернет. Покрај тоа, може да имате студенти да ви доставуваат работа до вас, за да може да ги користите како содржина. И ако најдете добар писател, можете да го вработите како писател на содржини за вашата компанија на редовна основа Source .

December 22, 2017