Back to Question Center
0

Може ли да се поедностави процесот за градење на линкови користејќи скрипта за backlink?

1 answers:

Дали некогаш сте се прашувале како да добиете нов квалитет на линкови од слики? Тоа е метод за градење врски, многу веб-администратори кои не се свесни или едноставно не се свесни за својата моќ. Сепак, во реалноста, единствена онлајн слика може да вреди илјадници врски. Фокусирањето на зградата за поврзување врз основа на текст може да ве натера да пропуштите една од највлијателните врски за градење на врски - градење на врски со линкови. Можете да пренесете многу корисни информации преку визуелни содржини како што се инфографика, видеа, фотографии и така натаму.

Дозволете ни да одблизу во поглед на некои техники за градење врски, кои ќе ви помогнат да креирате линкови од слики.

Како да креирате слики кои привлекуваат сообраќај и линкови?

Пред сè, би сакал да кажам за значењето на визуелните средства. Визуелните средства имаат поголема моќ отколку само појавување на зборови со слики. Ако тие се правилно направени, тие обезбедуваат креативност, јасност или нови сознанија за омилена тема.

За да привлечете сообраќај кон вашиот веб извор, потребно е да создадете огромни визуелни средства со фаќање на слогани. Корисниците имаат тенденција да споделат некои духовити изјави, шеги и меми. Меѓутоа, ако не сте дизајнер, може да ви биде малку проблематично да ги ставите сите работи заедно. Сепак, секогаш постои излез. Можете да ги искористите евтини услуги како Fiverr за да создадете едноставна слика. Покрај тоа, можете да ги најдете нивните различни свирки. Тие ќе се согласат да создадат кул едноставен стрип на вашата содржина за разумна цена во краток период. Меѓутоа, ако ви треба нешто посложено, што бара професионален пристап, тогаш треба да ангажирате внатрешен дизајн.

Тешко е да се каже дали оваа слика ќе привлече многу сообраќај кон вашата содржина или не, но сигурно ќе помогне да се разбере идејата зад написот.

Како функционира инфографскиот маркетинг?

Инфографика е моќно оружје за добивање линкови. Веб-администраторите го користат за да ги прифатат читателите и да ги направат лојални на брендот. Малите бизниси обично внесуваат инфографики во нивната содржина за да дојдат до влезните линкови од доминантните учесници на пазарот.

Пред сè, треба да направите истражување на Google за да најдете инфографики поврзани со индустријата. Користете ги следните прашања за да ја пронајдете вистинската содржина - "клучен збор" + "инфограграф"; "Најдобрите инфографики на клучни зборови"; "Инфографика на клучни зборови. "Потоа погледнете ги добиените резултати и пронајдете го најдобриот.

Ако вашиот бизнис е ставен во малку нејасни ниша, можете да користите некои директориуми за слики каде што можете да најдете сè. Еден од најпознатите директориуми е Visual. Ли и Pinterest.

Веднаш штом сте добиле соодветна слика, ќе треба да најдете тема која најдобро функционира за вашата лажат. Користејќи ги спомнатите горенаведени платформи, можете да ги филтрирате duds и да најдете идеја за тоа кои видови на infographics имаат тенденција да станат познати.

Во следната фаза, треба да ги добиете вашите податоци заедно. Бидејќи вашата примарна цел е да ја добиете вашата инфографика од многу веб-извори поврзани со лажат, треба внимателно да ги собирате вашите информации. И ако вашите податоци не се импресивни, најверојатно нема да бидат објавени на Форбс или Харвард. edu. Сепак, може да биде лесно поврзан со реномирани извори на интернет во вашата индустрија Source .

December 22, 2017