Back to Question Center
0

Кои се алатките може да се користат за спроведување на истражување на клучни зборови во Амазон?

1 answers:

Клучен збор истражување е значајна фаза од вашата Амазон оптимизација кампања. Правилниот пристап до целните клучни клучни зборови на Амазон може да го зголеми вашиот приход и да ја подобри својата позиција на ранг на производи.

Веројатно сте виделе повеќе оптимизирани наслови на производи кои вклучуваат многу ирелевантни информации за Амазон со клучни зборови. Сепак, ние треба да признаеме дека овие производи имаат висок ранг на страницата со резултатите од пребарувањето на Амазон. Може да се прашувате зошто корисниците кликват на такви долги списоци со наслов и ги купуваат овие производи. Во реалноста, корисниците природно не ги сакаат таквите наслови, но алгоритмот Амазон ги смета за релевантни и описни. Тоа е причината зошто може да се соочите со вакви наслови на страницата со резултати од пребарувањето на TOP на Амазон. Онлајн трговци кои ги користат овие долги наслови знаат како работи Амазон А9 алгоритам. За да се изнајдат добро оптимизирани наслови на онлајн трговци спроведе истражување на клучни зборови за да ги идентификуваат точните термини за пребарување што сакаат да ги наместат. Со уникатната алатка за истражување на клучни зборови во Амазон, тие одредуваат обемот на пребарување на потенцијалните клучни зборови и инкорпорираат соодветни варијации во насловот на производот, опис, точки на куршуми, најчесто поставувани прашања, повратни информации, дури и слики.

Во оваа статија ќе разгледаме кои алатки може да ги искористите за да ги најдете најрелевантните услови за пребарување за вашиот производ и како тоа може да ви помогне да ги зголемите вашите рангирања и продажбата. Затоа, да ги погледнеме професионалните алатки и практичните стратегии за да пронајдеме совршени клучни зборови за вашиот онлајн бизнис.

Амазон клучни зборови алатки за истражување

  • Google Планер за клучни зборови

Планерот за клучни зборови на Google е професионална алатка за истражување на клучни зборови се достапни за широката публика. Таа е бесплатна и лесен за користење. Покрај тоа, тој обезбедува најточни податоци. Оваа алатка може да ви помогне да процените обемот на пребарување за сите клучни зборови и клучните фрази. Понатаму, тоа ви дава можност да пронајдете други сродни фрази. Секоја минута Google собира терабајти со податоци, затоа Google планер за клучни зборови е таму каде што можете да добиете прецизна статистика за тоа колку пребарувања дадена клучен збор или фраза добива. Можете да го ограничите пребарувањето според географски карактеристики и карактеристики на публика (возраст, пол, итн. ). Тоа е особено корисно ако сакате да ги промовирате вашите производи на Амазон или други трговски платформи.


За да почнете да користите Планер на Google за клучни зборови, треба да креираш бесплатен AdWords профил. Откако ќе ја имате вашата сметка, ќе го пронајдете Планер за клучни зборови под табулаторот Tools. Овде можете да го започнете пребарувањето со некои главни клучни зборови и постепено да преминете на поспецифични услови за пребарување на долги опашки, кои корисниците ги бараат. За да ја завршите оваа задача, треба да отворите секција "Најди нови клучни зборови и да добиете податоци за волуменот на пребарувањето" и внесете ја вашата целна клучен збор во табулаторот "Вашиот производ или услуга". Конечно, кликнете на копчето "Земи идеи". Како резултат на тоа, ќе добиете листа на сродни клучни зборови. Меѓутоа, треба да бидете сигурни дека пребарувате по идеи за клучни зборови, а не од идеи за рекламирање групи.

Google Планер за клучни зборови ќе ви обезбеди просечни месечни пребарувања за сродни клучни зборови. Вистинскиот обем на пребарување на Амазон може да се разликува од податоците што ќе ги добиете во GKP. Сепак, овие податоци ќе бидат релативно исти, кои ќе ви помогнат да одредите кои клучни зборови ќе ви обезбедат најголем сообраќај на Амазон.

Детален опис на други Амазон клучни зборови истражувачки алатки можете да најдете на Семалт Прашања и Одговори страница Source .

December 22, 2017