Back to Question Center
0

Можете ли да ми препорачате некои добри места за диверзификација на мојот висок ПР профил на линкови?

1 answers:

Секако, никогаш не треба да се занемарат врски од високи автори и силни PageRank извори како што се националните весници или дури и глобалните медиумски агенции. Тоа е одличен начин за освежување на високиот ПР профил на вашите веб-страници или блогови, но задачата е позната како дефинитивно одземаат многу време и трудоемко. Сепак, со малку креативност во умот, лесно можете да имате некои дополнителни линкови за да го подобрите вашиот веќе постоечки висок PR профил на линкови. Што е уште поважно - веројатно сте веќе добиле некои парчиња квалитетна содржина или веќе искористени контакти потребни за тоа. Подолу ќе ви покажам неколку добри места и сфери што вреди да се размислува за поврзување. На крајот на краиштата, тоа ќе биде одлична можност да се поврзете со веројатно најверливи и авторитативни образовни / владини веб-страници. Како и да е, и двете сфери нема да имаат потреба од големи буџетски трошоци, ниту премногу време. Се разбира, ако се постапува правилно.

Локални владини сајтови

Меѓу другите, локалните и национални веб-страници или поддржувачки блогови со екстензии на dot GOV домен се токму оние извори на малцинства, висок DA (домен авторитет) резултат постигнувајќи 100 поени резултат во целост. Имајќи предвид дека едвај може да се постигне успех во подобрувањето на висок профил на односи со јавност со линкови што доаѓаат од главната владина област, постојат некои можности кои сè уште се достапни на локално ниво. Мислам дека многу локални владини веб-сајтови користат деловни именици за да извршат он-лајн промоција за регионалните компании во рамките на нивната област. Локалните владини директориуми можеби е најлесниот и најбрзиот начин за грабање на некои екстра моќни линкови кои упатуваат на вашата веб-страница или блог.

Образовни (универзитет / колеџ) Страници

Познато е дека лавовскиот дел од доверливите образовни тела имаат свои веб-страници ДА од околу 90-95 поени на неодамнешната студија). Но најтешко е да се најде вистинско средство за теренска работа. Прво на сите, обидете се да ги направите услуга - да ги пронајдете вистинските луѓе што ги познавате како поранешни студенти или членови на персоналот. Имајќи предвид дека универзитетите и колеџите секогаш сакаат да ги покажат, да ги искористат предностите - само да им понудат вистински успешни приказни, одлични кариерни патеки или жешки интервјуа што сакаат да ги видат, истовремено ажурирање на вашиот висок ПР профил на линкови со неколку новосоздадени врски за возврат. Што повеќе - заработувајќи ги оние вредни линкови преку страниците на универзитетските или средношколските алумни, вие автоматски користите друга можност да разговарате за името на вашиот бизнис бренд или да добиете поширока изложеност во рамките на индустријата на вашата компанија и пазарната ниша.

Ако ништо не помага, тука е уште еден алтернативен начин за справување со вистински теренски со универзитети или со други образовни институции - што навистина работи за да ви заработуваме неколку скапоцени врски. Се што ви треба е да имате производ или услуга релевантни за локалните студенти или за членовите на персоналот. Само обидете се да понуди, на пример, ексклузивен попуст код. Во исто време, тоа ќе биде одличен начин за генерирање на повеќе акции, води, претплати и споменувања на социјалните медиуми - покрај нашите основни намери за стекнување на линкови. Забележете дека, за да успеете во оваа шема, вашата компанија или бизнис проект ќе бидат потребни за да понудат нешто што може да се купи или да се нарача преку интернет Source .

December 22, 2017