Back to Question Center
0

Запознајте се со најпознатите содржини за рударство и веб-алатки за стружење на податоци кои ќе го зачуваат нашето време - Семалт преглед

1 answers:

Веб алатките за стругање се дизајнирани да соберат значајни информации од веб-страниците. Тие ги извршуваат своите функции во Јава, C ++, Пајтон, Руби, како и други програмски јазици. Некои од веб-стружење и услуги за рударство со содржина се доволно кул за да добиете точни податоци без грешки во следните секунди. Некои од најневеројатните апликации беа дискутирани подолу:

1. Екран стругалка

Таа е една од најдобрите и најпознатите содржина рударски алатки во мрежата. Екран стругалка се справува со многу задачи поврзани со прецизна екстракција на податоци и навигација. Оваа алатка можете да ја користите само кога имате доволно знаење или програмирање. Стартувањето на софтверот е самата едноставност. Вие само треба да го преземете и активирате, да додадете прокси и да започнете со снимање на вашата листа на акции. Оваа алатка ќе креира различни шеми за екстракција со помош на кодови и работи со JavaScript и HTML. Најдобра карактеристика на Screen Scraper е тоа што е лесен за користење и може да се тестира со вашата Citrix платформа погодно. Во основа, оваа услуга ни помага да пишуваме едноставни скрипти и ни овозможува да ги преземеме извлечените информации во формати на текст, Excel и CSV.

2. Увоз. io

Тоа е една од најкорисните и неверојатни услуги за извлекување податоци што ќе го заштедат нашето време. Увоз. io е сеопфатна, бесплатна десктоп стан која помага да ги избрише корисни податоци од неограничен број на сајтови и блогови. Оваа услуга ги третира нашите веб-страници како потенцијален извор на податоци за генерирање на API од. Така, го заштедува нашето време и е погодно за бизниси и големи претпријатија. Увоз. io не ги обработува страниците што претходно сте ги обработувале. Единствениот недостаток на увозот. Ио е тоа што не може да се движи од една до друга локација. Тоа значи дека ќе морате да ги внесете URL-те кои сакате да ги извадите податоците рачно.

3. Уипат

Тоа е обновен сервис стругање на податоци. Uipath специјализира во стружење на податоци и рударски содржини за своите корисници. Може да извршува повеќе задачи одеднаш и е погодно за кодери и за не-кодери. Плус, оваа програма има одлични функции за навигација на страници и може да ги изгреба вашите PDF датотеки, да ги добиете посакуваните резултати и да го заштедите вашето време на извлекување податоци. Треба само да го отворите волшебникот, да го споменете URL-то од кое сакате да ги избришете податоците и Uipath да почне да ја извршува својата функција. Оваа апликација лесно копа преку флеш и добива читливи и скалабилни податоци во рок од неколку минути. Можете да добивате уредни CSV и Excel документи. Како премиум програма, Уипат нема да биде погоден за стартап, бидејќи е малку скапи.

4. Kimono Labs

Kimono Labs е првиот избор на програмери, новинари, хонорарни преведувачи, веб-администратори, претпријатија и не-технички лица. Истовремено извршува повеќе задачи за скратување на податоци и задачи за рударство во содржината. Оваа алатка се напојува со функција за екстракција на податоци во живо, која ви овозможува да го видите или следите квалитетот на податоците додека се чистат. Исто така, Kimono Labs е компатибилен со скоро сите веб прелистувачи и оперативни системи. Не нуди објект за навигација на страници, и ќе морате да поминат извесно време за да ги обучуваат кимоно лабораториите пред да бидат извадени податоците во посакуваните формати Source .

December 22, 2017