Back to Question Center
0

Дали е можно да се добијат линкови од PR10 веб-страниците?

1 answers:

Веројатно звучи премногу добро за да биде вистина. Сепак, сè е реално ако имате паметен пристап кон проблемот. Треба да бидете свесни дека има многу можности да добивате PR 10 линкови секој ден. Сè што ви треба е да ги одржувате отворените очи и уши секогаш да продолжите да ги барате можностите за градење нови врски. Разумно е да се обидат со поефективни техники за поврзување на линкот отколку гостин блогирање или коментари за да се добијат високи PR-врски.

Дозволете ни да разговараат за можните начини да се PR10 линкови. Некои веб-администратори имаат тенденција да веруваат дека единствениот начин да се добијат висококвалитетни Влезни линкови е да се создаде фантастична содржина. Ако вашата содржина е корисна, ќе добиете надворешни врски со органски квалитет. Сепак, тоа е далеку од реалноста. На крајот ќе работи, но кој има толку долго да чека. Друг заеднички метод за изградба на PR10 линкови е да се создаде одлична содржина и да се направи теренски кампања во рамките на вашата пазарна ниша, барајќи сопственици на вебсајт и блогери да ве поврзат со вас.


Сепак, и двете овие стратегии за градење врски не се ефикасни во реалноста. Прво, не е лесно да се создаде фантастична содржина што им овозможува на корисниците информации што никогаш порано не ги чуле. Потребно е многу време и напори за занает како квалитетна содржина. Друг проблем е кога вашата содржина не е поврзана достојна. Во овој случај, може да сметате на средни или нискоквалитетни извори на веб. Теренските работи не функционираат во такви ситуации. Покрај тоа, влијателни лица добиваат бројни барања за можности за градење врски секој ден. Во повеќето случаи, тие едноставно ги прескокнуваат вашите барања без дури и да ја читаат вашата содржина.

Совршено решение и, патем, мојот животен кредо, е да направите се од себе, без да не се потпирате на други. Дозволете ни да разгледаме како функционира.

Направете свои линкови

Може да звучи луд, но можете да креирате свои линкови на други високи веб-. На пример, ме интересираат ваквите веб-извори на ПР 10 како што се Гугл, Реддит, Фејсбук, Скопје, ЈуТјуб и други. Овие сајтови ќе ви овозможат да креирате сопствени висококвалитетни релевантни линкови и да го подобрите вашиот сајт ранг. Не можете само да ја ставите вашата врска на овие популарни веб-платформи. Треба да создадете правилно, висококвалитетно и релевантно присуство на една од овие сајтови и само тогаш ќе ги оставите вашите линкови таму. Треба да креирате добар профил и да го пополните со максимални релевантни информации. Вашата примарна задача е да генерирате многу содржини што се релевантни за вашата врска. Со тоа ќе ја направите вашата врска моќна и контекстуална.

Во следната фаза, треба да креирате врски помеѓу сите веб извори каде што вашата страница е присутна. На пример, ако објавите нов пост на Фејсбук, тогаш мора да се поврзете со него од вашите врски, Instagram, Pinterest, Твитер и други сметки. И обратно, така што сите страници самите имаат линкови. Како резултат на тоа, ќе добиете одлични линкови од PR 10 со вашите напори без трошење на цент Source .

December 22, 2017