Back to Question Center
0

Semalt Expert: API или најдобар начин да ги избришете податоците од веб-страница

1 answers:

Апликациски програмски интерфејс или API овозможува вашиот софтвер и алатки да комуницираат еден со друг. Живееме во брз свет, каде што сè се менува брзо и сакаме да го спасиме нашето време и енергија. Обичните алатки за извлекување на податоци можат да трошат многу време и да ни го отежнат да управуваме со интернет бизниси, но API дејствува како движечка сила зад сите социјални платформи. Тоа не само што помага да се извлечат корисни податоци од веб-страница, туку исто така ги уредува извлечените податоци и го прави читлив и скалабилен за корисниците. Значи, безбедно е да се каже дека API-ите се добар начин за програмери и кодери да комуницираат со нивните апликации.

API се занимава со технички страници:

Експертите веруваат дека API е прецизен код напишан од научниците за податоци што ни олеснува да извлекуваме податоци од голем број веб страни. Може да се справи со техничките страници и да ги избрише нивните информации. На пример, API на Facebook График се користат за добивање и собирање на податоци од Фејсбук страници, заедници и други слични мрежи.

API - Најлесниот начин на обработка на податоците

Секој пат кога сакаме да пристапиме до податоци на одредена веб-локација, ние треба да користиме API. За разлика од другите програми и техники за извлекување на обични податоци, API веднаш ја извршува својата функција и може да ги избрише вашите податоци на повеќе од 120 јазици. Значи без разлика дали сакате да ги изгребате информациите од кинески веб-страници или сакате да ги извадите информациите од јапонски блог, API ќе го извлече или ќе го избрише веднаш, како на вашите упатства.

Зошто API е важно за бизнисите?

Ако имате голем број на веб страници и сакате да извлечете податоци од сите нив во рок од еден час или два, API е одличен начин да го направите тоа. Вие само треба да отворите API за да ги повлечете точните податоци. Тоа ги користи бизнисите на следниве три начини:

1. Бизнисите можат да создадат апликации со API

А бизнис може да создаде различни апликации со API-то без да се загрозат квалитетот. Некои онлајн компании продаваат алатки и софтвер и се потпираат на повлекување на информации од отворени API-и за да помогнат во насочувањето на нивниот бизнис процес. Всушност, без API, бизнисот не може да расте и не може да создаде корисни апликации за своите клиенти.

2. Истражувања на клучни зборови

API е важен за бизнисите, бидејќи им овозможува на програмерите да изградат неверојатни алатки за стругање . Овие алатки ни помагаат да ги извршиме нашите задачи на подобар начин. На пример, API-базирани клучни зборови ни олеснуваат да наоѓаме клучни зборови и фрази за нашите веб-страници. Додека ги стругаме податоците, API-товите се грижат за нашите целни клучни зборови и не ги менуваат или не ги менуваат во излезот.

3. API-ите се добри за програмери и програмери

И програмерите и програмерите можат да добијат корист од API-и и можат да ги обезбедат своите клиенти со најдобри можни можности. На пример, Reddit беше лансиран како мобилна апликација и се потпираше на голем број алатки и услуги за извлекување податоци за да се монетира. Сега Reddit е еден од најдобрите извори на веб сообраќај. Користење на API, можете да создавате форуми слични на Reddit и може да ангажирате се повеќе и повеќе луѓе за неколку дена Source .

December 22, 2017