Back to Question Center
0

Веб-стружење алатки - Семалт совети

1 answers:

Изработката на податоци е една од најкомплицираните задачи за нетехничките лица. Ова е затоа што им недостасува знаење и не знаат ништо за тоа како да добијат корист од Python, Java, Go, JavaScript, NodeJS, Obj-C, Ruby и PHP како јазици. Програмирањето е составен дел на науката за податоци, но некои стартап и новодојденци немаат доволно програмски вештини и сè уште сакаат да извлечат веб-податоци без да се загрозат квалитетот. За такви поединци, следниве веб-стружење апликации се најдобри и најпогодни.

Скреперна лента (продолжување на Google Chrome)

Различни не-програмери и хонорарни преферираат да сакаат Скреперна функција поради неговите неспоредливи функции за гребење податоци. Оваа GUI управувана алатка за податоци за науката може да ги изгребат двете основни и напредни веб-страници и да имаат одлична технологија за машинско учење за да ја олеснат работата. Оваа платформа е специјално дизајнирана да извлече податоци од Амазон, eBay и други слични локации и има вградена функција за откривање на спам . Со него лесно можете да откриете спам во вашите податоци и може да го отстраните во рок од една минута или две. Има специфична библиотека на клиент на Google API за подобра екстракција на податоци и ги зачувува вашите информации во сопствена база на податоци. Можете исто така да ги зачувате податоците на вашиот хард диск или на друг уред на избор.

Увоз. Ио

Со увоз. Ио, вие не мора да бидете технички настроени и редовно да можете да ги избришете висококвалитетните податоци. Оваа веб апликација за екстракција тврдеше дека ја избегна потребата за не-програмери и научници за податоци. Како што знаеме дека науката за податоци бара статистика и математика, програмски вештини, но не треба да научите нешто ако користите увоз. Ио. Оваа алатка е погодна за поединци и бизниси.

Кимоно лаборатории

Кимоно лабс е софтвер со отворен извор со отворен код софтвер за стругање. Тоа може да се изгребе податоци од огромен број на сајтови за неколку минути. Таа доаѓа во двете бесплатни и платени верзии и е погодна за не-технички поединци. Со Kimono Labs, не треба да го научите Пајтон или било кој друг програмски јазик. Нејзините предефинирани пребарувачи ви помагаат да ги индексирате вашите податоци или различни веб страни. Вие само треба да ја преземете и да ја стартувате оваа програма и нека Кимоно лаборатории одвај податоци за вас во прашање на минути. Нејзината респираторна база базирана на облак ви овозможува лесно и брзо да споделувате информации помеѓу различни уреди. Кимоно Лабс се користи од страна на претпријатија, новинари, онлајн продавници, телекомуникациски агенции и хонорарни преведувачи во голем обем.

Фејсбук и Твитер API

Големи податоци се голем проблем за разни веб-администратори и не-технички лица. Така, тие често ги користат Твитер и Фејсбук API-то за да ги добијат нивните податоци. API-ите ни помагаат да извлечеме корисни информации од различни веб-страници и блогови и правиме предвидувања за тоа како да ги уредувате и зачувате податоците откако ќе бидат целосно извлечени. Најдобриот дел е тоа што API-ите можат лесно да ми користат веб-содржини, во читлив и скалабилен формат. Тие обезбедуваат убава визуелизација на извадените податоци, класифицираат во различни категории или увоз во различни формати според нашите желби и барања. Мора да користите API за социјални медиуми ако сте нетехничко лице без програмирање Source .

December 22, 2017