Back to Question Center
0

Како да се спроведе темелно истражување на клучни зборови на Амазон?

1 answers:

Клучен збор за истражување е составен дел од кампањата за оптимизација на Амазон која треба да се направи во почетната фаза од започнувањето на вашиот производ на Амазон. Овој процес подразбира пребарување на сите релевантни и големи барања за пребарување, кои можат да ја зголемат продажбата. Значајно е да се изберат сите соодветни парови на зборови што вашите потенцијални клиенти можат да ги користат за да ги најдат вашите производи или сродни предмети. Тоа е клучот за успехот, бидејќи релевантноста на производот на барањето за пребарување на корисникот ќе биде одредена од релевантноста на термините за пребарување кои се засновани на листата. Ако сте заборавиле барем еден насочен термин за пребарување, тогаш вашите шанси да се појавуваат во резултатите од пребарувањето за еден од прашањата на корисникот ќе се намалат. За да избегнете пропуштање на продажбата, треба да ги анализирате тенденциите за пребарување на Амазон и да направите листа на најрелевантни услови за пребарување. Во оваа статија, ние ќе разговараме за начините како да направите преку Амазон клучни зборови истражување како про. Сите овие совети се засноваат на нашето лично искуство. Значи, можеме да ги наречеме практични и ефикасни.

Совети и алатки кои ќе ви помогнат да направите квалитетно истражување на Амазон

 • Лично искуство

Најдобрата техника за наоѓање најрелевантните услови за пребарување на Амазон е да се ставите во чевлите на вашите клиенти. Затоа започнете ја вашата истражувачка кампања со размислување за тоа кои зборови вашите потенцијални клиенти можат да ги користат за да ги најдат вашите работи. Треба да ги земете предвид факторите како кога ќе ги купат вашите производи, какви прашања ќе ги имаат, и какви предмети можат да купат наместо вашиот производ.

Соберете сите зборови за пребарување кои ќе дојдат на ум и проверете ги преку каналите за социјално вмрежување за да видите што зборуваат луѓето за вашиот производ. Тоа ќе ви помогне да направите некои потребни амандмани на вашата листа и да ја комплетирате. Тука ќе можете да најдете некои синоними, кратенки и кратенки кои најчесто се користат во заедницата.

 • Автоматско комплетирање на Амазон

Дали некогаш сте се прашувале како да го користите Амазон за истражувачки цели за клучни зборови? Работи многу едноставно. Вие само треба да допрете неколку букви во полето за пребарување и производите автоматски ќе се појавуваат како предлози. Оваа функција за автоматско комплетирање нема да ви овозможи максимално точни податоци, бидејќи ги прикажува најчесто бараните термини. Сепак, можете да бидете сигурни дека ќе ви бидат презентирани легитимните услови за пребарување кои можат да се интегрираат во вашиот производ листа.

Треба да прецизна и пациентот користејќи ја оваа функција за автоматско завршување. Треба да го следите името на вашиот производ со буквите од азбуката и забележете што пристигнува. Треба да ги најдете најрелевантните и силните термини за пребарување кои најмногу се совпаѓаат со ставки што ги продавате. Покрај тоа, предложените категории може да ви помогнат да пронајдете други групи за да ги наведете вашите производи.

 • Предложени од Амазон

Според упатствата за рангирање на Амазон, вашите производи ќе се видат само од оние термини за пребарување што ги внесувате во вашата листа и заднина. Тоа значи дека треба да ги вклучите не само термините за пребарување во високото ниво, туку и клучните клучни зборови со долга опашка, кои ќе ги максимизираат вашите шанси да ги насочат вашите потенцијални клиенти. Сепак, треба да го направите само во случај ако имате екстра простор за клучни зборови. Вашата примарна стратегија треба да биде да ги покрие термините за пребарување кои го опишуваат вашиот производ.

 • Конкурентски производи

Ако сакате да ги најдете најрелевантните услови за пребарување без да потрошите премногу време и напори, едноставно можете да направите конкурентна анализа. Овој извор на инспирација за клучни зборови не може да се потцени. Пребарајте ги овие зборови во насловите на производот на конкурентот, куршумите и описите. Овде можете да најдете вредни клучни зборови за кои не сте размислувале. Проверете дали користењето на производот е вклучено во насловот (f. e. за мрсна кожа; за сува кожа; за жени, итн. )

 • Тезаурус

Јас секогаш велам дека моќта на овој синонимизатор не е оценета во неговата реална вреди. Оваа алатка може да биде корисна не само за лингвистите туку и за трговците со Амазон. Тоа е особено корисно кога станува збор за производи кои можат да имаат повеќе од едно име, или може да се користат во различни контексти. Тезаурус може да ви обезбеди разновидност од формулари за зборови и синоними.

Користејќи ја оваа алатка за истражување на клучните зборови, треба да ги имате предвид следниве аспекти:

 1. користете множински и единствени зборови;
 2. барајте зборови кои ја опишуваат ставката што ја продавате;
 3. не заборавајте да се прават обични гревови;
 4. не се обидувајте да ги најдете синонимите за бренд имињата.
 • Истражувачки алатки за клучни зборови

Сите претходно споменати техники за истражување на клучни зборови можат да бидат ефективни ако имате само една продуктна линија и многу слободно време. Сепак, тие може да ви ги обезбедат истите резултати како алатки за истражување на клучни зборови. Ако имате многу производи во вашиот одговор и би сакале да ја зголемите продажбата, професионалниот софтвер за пребарување на Амазон ќе биде исклучително ефикасен за вашиот бизнис.

 • Google Планер за клучни зборови

Google е најголемиот пребарувач во светот, додека Амазон е најголемо за истражување на производи. Тоа значи дека повеќето податоци за пребарување во Google ќе бидат слични на Амазон. Користејќи ја оваа алатка, можете да добиете идеја за тоа што вашите потенцијални купувачи бараат и да најдат услови за пребарување, за да целевате за вашата кампања за плати-по-клик за вашата Амазон. Оваа алатка е бесплатна за користење и може да ви даде најпрецизни податоци на интернет. Користејќи GKP, ќе можете да го проверите обемот на пребарување на вашите целни термини за пребарување, како и да ги анализирате позициите за рангирање на конкурентите. Сепак, треба да бидете подготвени дека податоците на GKP може да бидат малку различни за Амазон, па затоа ќе треба да го прилагодите.

Значи, Google Планер за клучни зборови го прави трикот, но може да биде предизвик за употреба. Покрај тоа, таа бара AdWords профил.

 • SEMRush

SEMRush е професионална клучен збор истражувачка алатка која ќе ви помогне да добиете долга опашка термини за пребарување врз основа на многу анализи и истражувачи. Со оваа алатка, можете да ги шпионирате вашите конкуренти и да видите кои термини за пребарување ги донесуваат најмногу сообраќај. Најдобриот дел од тоа е дека може да покаже вашите клучни зборови ранг позиции Source .

December 22, 2017