Back to Question Center
0

Како да ги детектирам најдоброто од моралните клучни зборови за Амазон?

1 answers:

Поставувањето на вистинскиот фокус и насочувањето на најдобрите потенцијално профитабилни клучни зборови за Амазон е веројатно најважната работа во целата комерцијална работа. Работата е дека во-длабочината на клучни зборови истражување е токму она што има директно влијание врз вашата продажба. Едноставно затоа што секој потенцијален купувач може само да кликне и да направи купување со вас - ако вашиот производ се појавува во врвот на пребарувањето за купување таму. Како и да е, тоа значи дека ќе мора да помине низ сеопфатна анализа на клучни зборови и да преземеме акција главно на следново:

Јасно разбирајте го алгоритмот за пребарување A9 кој се користи од системот за рангирање на производот на Amazon

1)

  • Научете како да откриете нови можности за производи и скриени клучни зборови за Амазон
  • Користете го месечниот обем на пребарување со цел да ги одредите и сортирате најрелевантните термини за пребарување
  • Анализирајте и продолжи со истражување на прашањата за долгорочни производи што ги користат живите купувачи кои купуваат преку интернет
  • Фокусирајте се повеќе на лоцирање само единствени клучни зборови за Амазон Продавачот Централна. к. a.

И, ајде да се соочиме со тоа повторно - во случај вашите задоволителни резултати да не се најдат некаде во првите две или три страници во листата на SERPs на Amazon, мора веднаш да ги преформулирате оние точно насочени пребарувања за да ги направат да служат за вашата главна цел. На тој начин, тука е краток чекор по чекор водич за вас да управувате со вашите највредни клучни зборови за Амазон производ оглас оптимизација на вистинскиот начин.

Прв чекор: да се грижи за семето клучни зборови

Не шпекулирајте го вашето време и напори за учење на вашите целни функции / придобивки за да ги разберете неговите главни аспекти на перформансите и секојдневната употреба. Тоа може да изгледа како прилично очекувано, но тоа е навистина зацврстена линија, бидејќи недостатокот на било која функција или дури и најситните детали може да доведе до елиминирање на прилично мерлив дел од вашите потенцијални клиенти. Со други зборови, ставете се во чевлите на купувачот и внимателно ги следите најдобрите наоди за клучни зборови користени од вашите конкуренти на ниша / категорија.

Еве кога е време конечно да одбереш добра алатка за истражување на клучни зборови или онлајн платформа специјално приспособена за да го обликувате

главната листа на целните клучни зборови за Амазон. На тој начин, не заборавајте дека автоматски предложените пребарувања на Амазон и комбинациите на врвни тренд на пребарување се корисни исто така. И осигурајте се да ја дадете приоритет на вашата листа врз основа на обемот на пребарување, проценетото ниво на конкуренција и намерата за купување.

И сега е време конечно да ја истражиме вашата главна листа за долги опашки за купување за да ги направите уште попрецизно насочени. Запомнете, колку е повисок обемот на пребарување на одредена клучен збор, толку потешко ќе биде да се рангирате. Затоа, за да добиете поголем сообраќај и затоа потенцијално зголемена стапка на конверзија, ќе мора да ги сортирате овие термини за пребарување и да ги елиминирате оние со прекумерно ниво на конкуренција. Проверете најмногу за цените на клучните зборови со долга опашка - и сте завршиле Source .

December 22, 2017