Back to Question Center
0

Semalt Expert ги дефинира опциите за HTML стружење

1 answers:

Има повеќе информации на Интернет отколку што секое човечко суштество може да го апсорбира. Веб-страниците се напишани со користење на HTML, и секоја веб-страница е структурирана со посебни кодови. Различни динамични веб-локации не обезбедуваат податоци во формати на CSV и JSON и прават да биде тешко за нас правилно да ги извлечеме информациите. Доколку сакате да извлечете податоци од HTML-документи, најсоодветни се следните техники.

LXML:

LXML е широка библиотека напишана за брзо анализа на HTML и XML документи. Тоа може да се справи со голем број на тагови, HTML документи и добива саканите резултати во прашање на минути. Ние само треба да испратиме барања до својот веќе изграден урлиб2 модул кој е најдобро познат по неговата читливост и прецизни резултати.

Прекрасна супа:

Прекрасна супа е библиотека на Пајтон дизајнирана за брзи пресметки како што се стружење на податоците и рударството со содржини. Тој автоматски ги претвора пристигнатите документи во Уникод и излезни документи во UTF. Не ви требаат програмски вештини, но основното познавање на HTML кодовите ќе ви заштеди време и енергија. Убава супа го парсира секој документ и прави дрво работи за своите корисници. Вредни податоци кои се заклучени во лошо дизајнирана страница може да се добијат со оваа опција. Исто така, убава супа врши голем број задачи за гребење за само неколку минути и добива податоци од HTML-документи. Таа е лиценцирана од MIT и работи на двете Python 2 и Python 3.

Scrapy:

Scrapy е позната рамка за отворен код за стружење на податоци кои ви се потребни од различни веб страни. Најпознат по својот вграден механизам и сеопфатни карактеристики. Со Scrapy, лесно можете да извлечете податоци од голем број на сајтови и не ви требаат посебни вештини за кодирање. Тој ги увезува вашите податоци на формати на Google Drive, JSON и CSV погодно и заштедува многу време. Гребенот е добра алтернатива за увоз. Ио и Кимоно лабс.

PHP Simple HTML DOM Парсерот:

PHP просто HTML HTML парсерот е одлична алатка за програмери и програмери. Таа ги комбинира функциите на JavaScript и Beautiful Juice и може да се справи со голем број веб-стружење проекти истовремено. Можете да изгребате податоци од HTML-документите со оваа техника.

Web-Harvest:

Веб-бербата е веб-стругање со отворен код, напишана во Јава. Ги собира, организира и гребне податоците од посакуваните веб страни. Веб бербените алатки воспоставија техники и технологии за манипулација со XML, како што се регуларни изрази, XSLT и XQuery. Се фокусира на веб-страници базирани на HTML и XML и ги отстранува податоците од нив без да се загрозат квалитетот. Веб-бербата може да обработи голем број веб-страници за еден час и да биде дополнета со сопствени библиотеки на Јава. Оваа услуга е широко познат по своите добро обучени карактеристики и одлични можности за екстракција.

Jericho HTML Parser:

Jericho HTML Parser е библиотека на Јава која ни овозможува да ги анализираме и манипулираме делови од HTML-датотека. Тоа е сеопфатна опција и за првпат беше лансиран во 2014 година од Eclipse Public. Можете да го користите парсерот HTML Јерихо за комерцијални и некомерцијални цели Source .

png
December 22, 2017