Back to Question Center
0

Semalt претставува GitHub: водечки веб скреперни со многу функции

1 answers:

GitHub е една од најпознатите услуги за извлекување податоци. Оваа алатка може да изгребат голем број веб-страници во читлив и скалабилен формат. Најпознат е по технологијата за машинско учење и е погодна за мали и средни претпријатија. Најкарактеристичните карактеристики на GitHub се дискутирани подолу:

Приспособливост

Со GitHub, можете да извлечете што повеќе веб страни како што сакате и да ги трансформирате податоците во скалабилен формат како што се CSV и JSON. Можете исто така да го следите квалитетот на податоците додека се чистеше; GitHub заобиколува бескорисни линкови и брзо добива добро структурирани податоци.

Минимизирани грешки

За разлика од другите традиционални гребење на податоци услуги, GitHub ги брише вашите податоци и ги поправа сите мали и големи грешки автоматски. Тоа ни дава точни информации за грешки и го надгледува квалитетот на податоците сами по себе. Исто така можете да избришете PDF датотеки и HTML документи со оваа алатка.

Еластичност

GitHub е најдобро познат по својот кориснички интерфејс и секогаш сигурен сервис. Не бара одржување и може да се користи неколку месеци по месеци. Можете да изберете од различни формати и нека GitHub изгребе и извоз на податоци во посакуван формат. Таа е погодна за стартап, студенти, наставници и хонорарни преведувачи.

Изважда информации од динамични веб страници

Со GitHub, можете да ги избришете информациите од едноставни и динамични веб-страници. Оваа алатка, исто така, ги отстранува податоците од сајтовите за социјални медиуми, патни портали и сајтови за е-трговија без никакво прашање. Понатаму, тој ги менува основните HTML-кодови и автоматски ги поправа сите помали грешки.

Способност да управуваат или да создаваат сценарија и агенти

Една од најпрепознатливите карактеристики на GitHub е тоа што може да управува и да создава агенти и скрипти. Оваа алатка лесно се повикува на активности за масовно прилагодување и може да одземе до десет илјади веб-страници за неколку минути. Со GitHub, миграцијата на агенти и претплати за корисници на податоци помеѓу системите се прави без проблем.

Трансформира неструктурирани податоци во структурирани и употребливи податоци

За разлика од увозот. io и Scrapy, GitHub ги трансформира неструктурираните податоци во организирани, употребливи и структурирани податоци за неколку секунди. Оваа алатка е специјално погодна за програмери и не-програмери. Тоа не само што ги гребна вашите веб страни, туку исто така индексира вашиот сајт и ви помага да генерирате повеќе води на интернет. Податоците можат да се извезат во XLS, XML, CSV и JSON формати, олеснување на работата на бизнисмените и претпријатијата до одреден степен.

Интелигентни агенси

GitHub може да создаде агенти во рок од неколку минути и нема потреба од никакви вештини за програмирање или кодирање. Врз основа на технологијата за учење на машини, оваа алатка автоматски ги обележува резултатите и истовремено ги гребе повеќе адреси. Покрај тоа, таа е способна да ја струга целата страница за неколку секунди и е особено корисна за вести како CNN, BBC, The New York Times и The Washington Post.

Можеби е време да ги оцените вашите техники за стругање на податоци и да го користите GitHub за да го развиете бизнисот Source .

December 22, 2017