Back to Question Center
0

Како да ги користите услугите на Amazon Маркетинг за двојно зголемување на профитот?

1 answers:

Ако ги продавате вашите производи на Амазон, вашата примарна цел е веројатно да ги претстави вашите работи пред повеќето од вашите потенцијални клиенти и на крајот да генерирате повеќе приходи. Целиот алгоритам за рангирање на Амазон е дизајниран да им обезбеди на купувачите најпрецизни резултати од пребарување врз основа на нивните параметри и историја на пребарување.Значи, сè што ви треба е да ги следите упатствата на Амазон за да ги прикажете вашите производи пред вашата целна публика.

Без оглед на вашите сегашни стратегии, никогаш не боли да ги разгледате вашите опции. За среќа, Амазон им нуди на трговците со разни услуги кои можат да ги насочат своите продажни процеси и потоа да донесат повеќе приходи во Амазон. Програмата Amazon Marketing Services е совршен избор за продавачите на Амазон кои бараат можности да ја зголемат продажбата и да ги поттикнат вкупните бизнис приходи.

Сепак, се зголемува прашањето дали треба да се обидете со нови маркетинг услуги или да продолжите да ги користите вашите докажани методи. Но, ако новите маркетинг тактики ќе се појават уште подобро? Значи, мислам дека вреди да се обиде Амазон маркетинг услуги да останат на врвот на Амазон е-трговија игра. Значи, да разговараме за добрите и лошите страни на АМС за да разбереме дали вреди да се инвестира или не.

Амазон Маркетинг услуги: принципот на работа

Амазон Маркетинг услуги (АМС) е платформа за рекламирање платформа за рекламирање, каде продавачите можат да ги добијат своите производи во пред целниот публика врз основа на насочени термини за пребарување, производи, параметри и историја на шопинг.

Амазон Маркетинг Услуги програма обезбедува следниве можности за бизниси:

  • страници Амазон;
  • реклами за производи на производи;
  • реклами за реклами во наслов;
  • Спонзорирани производи реклами.

На почетокот AMS програмата беше достапна само на продавачите на Амазон. Сепак, правилата се променети, а денес е достапна и за директно објавување на сопствениците на сметки и претставници на продавачите. Сепак, треба да се спомене дека трговците кои се заинтересирани за Amazon Marketing Services треба да бидат учесници во Централната платформа на Амазон продавач. Овие рекламирање услуги беа креирани за да обезбедат кампањи насочени кон клучни зборови и насочени кон Амазон продавачите. Амазон користи огромна база на податоци за да одговара на купувачите со реклами за кои веруваат дека купувачот ќе има резонанца. Амазон ги собира податоците од претходното искуството на купувачот со Амазон и го следи начинот на кој купувачите бараат нешто на платформа. Значи, земајќи ги предвид сите овие аспекти, можете да добиете рекламите пред вашите потенцијални клиенти кои се заинтересирани за производите како што е твое.

Можете да управувате со вашата рекламна кампања преку корисничкиот интерфејс на Amazon Marketing Services. Овој интерфејс ви овозможува да ги следите вашите приходи и цена на клик, така што лесно ќе можете да го оцените вашето враќање на инвестициите. Покрај тоа, можете да ги следите рекламните трошоци за продажба и да проверите дали вашата рекламна кампања е профитабилна или не.

Сепак, оваа програма Амазон, исто така, има свои недостатоци. Интерфејсот на AMS не е пријателски за корисникот. Вие дури и не можете да ги избришете прекинатите реклами. Покрај тоа, ажурирањата на известувањето обично работат многу бавно Source .

December 22, 2017