Back to Question Center
0

Извлекување податоци од резултати од Google - Semalt Expert

1 answers:

Многу веб-администратори, програмери и програмери ги избришат Google за да добијат корисни информации. Тие ги извлекуваат посакуваните веб страни и извезуваат податоци во CSV и JSON формати. Неколку алатки за гребење се воведени во последниве месеци, но најпознатите се споменати подолу.

1. Увоз. io:

Тоа е корисна услуга да се изгребе илјадници Google врски во рок од само десет минути. Со Увоз. io, можете да ги изградите вашите сопствени податоци и да ги извезувате податоците во CSV и JSON датотеки. Оваа алатка не ви треба да напишете било кој код и да има 1000 + API за да ја извршите својата задача. Најпознат е по технологијата за учење на машини и добива податоци според вашата желба. Оваа бесплатна апликација моментално е достапна за корисниците на Mac OS X, Windows и Linux. Увоз. Ио не е само веб скрепер , туку и екстрактор на податоци и роботот.

2. Webhose. Ио:

Со Webhose. Ио, можете директно да пристапите до податоците во реално време и да индексирате илјадници Google врски за неколку минути. Webhose е најдобро познат по својата технологија за учење на машини и може да ги трансформира вашите податоци на повеќе од 120 јазици. Исто така, ги зачувува резултатите во формати како JSON, RSS и XML. , Програмерите и бизнисмените користат Webhose. Ио да изгребат различни вести и патни портали и да ги преземаат податоците директно на нивните хард дискови.

3. CloudScrape:

CloudScrape, исто така познат како Dexi. Ио, е сеопфатна услуга која се користи за да се изгребе Google за неколку минути. Таа е погодна за претпријатија и главно цели кон динамични веб-страници. Спамери ја користите оваа услуга за да ја копирате веб-содржината на различни сајтови. Обезбедува уредувач базиран на прелистувач и користи ботови за да ги индексира вашите веб-страници и да ги извлекува информациите во реално време. Можете лесно да ги зачувате извлечените податоци на Google Drive или Box. нето или да се извезува како JSON и CSV.

4. Scrapinghub:

Ако барате да изгребете 1.000 Google врски за пет до десет минути, Scrapinghub е вистинската алатка за вас. Тоа е облак-базирани податоци екстрактор и содржината рударска програма со многу функции и својства. Scrapinghub главно се користи од страна на хакери да донесат вредни веб содржини и има паметни прокси ротатор да ја добиете вашата работа во склопот.

5. Visual Scraper:

Со Visual Scraper, лесно можете да наведете и изгребате повеќе од две илјади Google линкови за неколку секунди. Таа е една од најпознатите неверојатни и познати веб стружење и програми за извлекување податоци. Податоците можат да се извезат во формати како што се SQL, JSON, XML и CSV. Можете лесно да ги собирате, следите и извлекувате веб содржините со едноставен интерфејс со точка и клик. За да се обезбеди заштита на своите корисници, Google има имплементирано повеќе стратегии и бара од вас редовно да вметнува captcha. Тоа значи дека ако испратите дваесет барања до пребарувачите, некои од нив ќе бидат отфрлени веднаш ако акаунтот не е вметнат правилно. Google има за цел да спречи корисниците да ги стругаат врските со пребарувачите, но горенаведените алатки се користат за извлекување на податоци од веб-страници и блогови Source .

December 22, 2017