Back to Question Center
0

Како да се пополни Амазон продавачот централно со клучни зборови на вистински начин?

1 answers:

Пред било што друго, ајде да се соочиме со тоа - клучен збор и оптимизација за пребарување на Амазон е многу различен ако се спореди со било кои поголеми пребарувачи како Google. Мислам, на пример, ситуацијата кога треба да вклучите многу релевантни клучни зборови и долги повратни услови за пребарување - директно до специјалните делови од страницата на вашиот производ познат како централен дел за клучни зборови за продавачот на Амазон.Добро е место да ги ставите сите клучни зборови кои се релевантни за вашата ставка / категорија на производи, но сепак не успеваат да ја најдат својата локација во насловот на производот, или на пример листа на куршум.

Вашиот Амазон продавач централна клучни зборови дел е исто така добро место да се користат различни клучни зборови варијации она што никогаш нема да направите за било каква видлива интеграција (на пример, обични спелувањето грешки кои станаа клучни зборови на свој начин, колоквијални синоними, комбинации на LSI, итн. ).

Забележете дека од почетокот на 2017 година главните полиња на Амазон продавачите на централните клучни делови се индексирани со само 250 знаци. Тоа значи дека секој голем продавач на Амазон треба да биде проактивен за да има се што е потребно со сите потребни прилагодувања направени навремено. Тоа е причината зошто подолу ќе одам да ви покажам краток сет на совети и корисни трикови за вашиот Амазон продавач на централните бекови за клучни зборови. Размислете за следните идеи и изјави кога го прилагодувате:

  • Земете ја главната листа на целните клучни зборови и назначете ја секоја комбинација според нивната важност. На тој начин, да забележиме, сепак, дека нема потреба да повторувате ниту една единствена клучен збор - само затоа што Амазон ќе ги покрие различните комбинации на изрази со долга опашка пребарување во пет основни задни полиња.

  • Обидете се да внесете што е можно повеќе различни уникатни клучни зборови за секое од пет полиња што е можно. Уште еднаш - воопшто не е потребно да користите повеќе клучни зборови повеќе пати. Подобро би било подобро да го користите тој ограничен простор.
  • Се фокусира на зачувување на ликовите во вас Амазон продавачот централни заднински клучни зборови секции. Запомнете, дури и со неколку ликови, можете понекогаш да го додадете целиот нов термин за пребарување.
  • Исто така, треба да се избегнуваат било какви повторувања преку употреба на тифусни клучни зборови. Имајте на ум дека од гледна точка, ако Амазон А9 алгоритам за пребарување рангирање алгоритам, само два збора поврзани со краток црти веќе ги опфаќаат сите можни индивидуални зборови и комбинации на зборови. Истото правило е и за големи и мали букви, зборовите за полнење / запирање, извонредни поенти (бидете сигурни дека тие се избегнуваат по секоја цена!).
  • Секоја клучен збор или долга опашка фраза треба да се одделат само со единечни простори. Мислам, запирките воопшто не се потребни, подобро е да не ги прифаќате вредните карактерни простори.
  • Впрочем, осигурајте се дека го користите целиот простор во вашиот централен backend клучни зборови за продавачот во Амазон. На тој начин, не заборавајте да имате двојна проверка за да имате сè во место без да вклучите клучни зборови со само малку значење Source .

December 22, 2017