Back to Question Center
0

Е плаќаат за клик Амазон рекламирање вреди инвестициите?

1 answers:

Оние трговци кои сакаат да ги зголемат своите онлајн продажба може да имаат корист од користење на Amazon PPC рекламна кампања. Оваа програма Амазон е правилно креирана и успеа да обезбеди онлајн трговци со сите можности да направат повеќе договори и да ги зголемат вашите органски рангирања.

Во оваа статија, ќе разговараат за тактиката за оптимизација на ППЦ која можете да ја користите за да го зголемите профитот колку што е можно за категоријата на вашиот производ.

Како Амазон плати за пребарување работа?

Почнувајќи од самиот почеток да разгледаме што е платено пребарување на Амазон.

Амазон добива милиони пребарувања секој месец. Повеќето од нив се купувачи подготвени за купување кои доаѓаат во Амазон, со оној што е јасно намера да купи што им е потребно. Тие само ја напишат нивната желба во полето за пребарување на Амазон, а системот за пребарување им обезбедува најрелевантни за нивните производи за пребарување што смета дека најверојатно ќе ја задоволат желбата на корисникот. Овие резултати може да се сметаат за органски. Сепак, постојат и платени резултати од пребарувањето што купувачите можат да ги видат на десната колона или под органските резултати. Овие спонзорирани производи на Амазон ги имаат сите шанси да станат добро купени, бидејќи тие се видливи за целна група која има намера да ги купи.

Според оваа кампања, мора да плаќате за клик на секој корисник на вашата реклама. Слично како и во Google. Цената за клик може да се разликува од една пазарна ниша до друга. Меѓутоа, ако имате паметен пристап за водење на кампањата за плати-по-клик за вашата Амазон, ќе добиете високо враќање на инвестициите.

За да направите се што е точно, треба да ја развивате вашата рекламна стратегија и да поминете низ сите тешкотии пред да започнете со рекламирање.

По правило, кампањата за оптимизација за победа треба да се состои од следните фази:

  • да направат истражувања на пазарот за да најдат насочени термини за пребарување кои се претвораат во продажба;
  • ја стесните листата на вашите термини за пребарување, ги елиминира сите не-конвертирање клучни зборови;
  • зголеми понудите за пребарување термини кои добро се претворат.

Основни рекламирање на Амазон

Рекламирање на трошоците за продажба - процент на припишаната продажба потрошена за рекламирање. Можете да пресметате рекламните трошоци на продажбата со делење на вкупниот износ на рекламирање од придружните продажби.

Припишана продажба - вкупниот број на продажби на производи кои биле генерирани во рок од една недела од кликвания на вашите реклами во пребарувањето. Можете да ги проверите вашите индивидуални продажби за рекламираните производи и други работи во извештајот за ефикасноста на кампањата.

Импресии - оваа метрика покажува колку пати вашите реклами беа прикажани при пребарување на Амазон. Сите кликвания на корисникот за последниот период може да се прилагодат поради кликнување на поништувањето.

Преглед - бројот на прикажување на вашите реклами. Многу е тешко да се отстранат не валиден кликвания од рекламния отчет.

Чекор по чекор водич како да се создаде Амазон ППЦ кампања

  • Подготви својата листа
0) Првото нешто што треба да го направите пред да ја започнете рекламната кампања на Амазон со плати-по-клик е оптимизирана вашата листа според основните барања на Амазон. Нема смисла да генерира сообраќај со низок квалитет што е гаден изглед. Затоа треба да работите на секој аспект од вашата листа, да ги завршите сите полиња и да ги збогатите со насочени термини за пребарување. Бидете сигурни дека ќе ги повлечете сите релевантни услови за пребарување кои ќе ги насочувате некаде на вашата листа (во насловот, точки на куршуми, опис на производ, итн.)

Треба да обрнете особено внимание на квалитетот на вашите слики. Побарајте од професионален фотограф да направите фотографии од вашите работи и да ги дизајнирате според упатствата на Амазон (бела позадина, 85% од сликата е посветена на производот, висока резолуција, можност за зумирање). Покрај тоа, треба да направите одлични описи на производи да направите акцент на придобивките на вашиот производ и основни карактеристики. И, конечно, треба да добиете некои позитивни критики. Прегледите служат како значаен фактор на рангирање на Амазон кој им помага на купувачите да ги донесуваат одлуките за купување. Тоа е таканаречен "фактор на доверба" ​​на Амазон кој може директно да влијае на вашата конверзија.

  • Изберете го вистинскиот вид на реклами

Постојат два вида на рекламирање на Амазон - оној што испраќа посетители на вашата веб-страница ); и оној што ги испраќа до вашиот производ во Амазон (Спонзорирани производи од Амазон).

Ако сакате да ги направите вашите производи видливи на Амазон, разумно е да се користи рекламирање спонзорирани од Амазон. Во овој пост, ние ќе разговараме само за ваков вид реклами од Амазон.

Според оваа рекламна кампања, можете да ги потенцирате вашите производи во внатрешните резултати од пребарувањето на Амазон за условите за пребарување кои нештата не може да се рангираат. Меѓутоа, ако веќе имате високи органски редови за сите овие зборови, ќе добиете двојно изложување.

Ако сте нови за платформата Амазон, кампањата за спонзорирани производи на Амазон ќе ви даде значителен поттик, прикажувајќи ги вашите производи пред вашите потенцијални клиенти. Освен тоа, може да ви помогне да го зголемите вашиот органски ранг на Amazon SERP, привлекувајќи се повеќе насочен сообраќај кон страниците со производи.

  • Креирај рекламна кампања

Сега знаете како рекламната кампања на Спонзорираните производи на Amazon работи, е време да ја креирате вашата прва кампања на Амазон. Во овој дел, јас ќе објаснам како да го направите тоа лесно и брзо.

За да ја поставите рекламната кампања, треба да отидете во Централниот продавач на Амазон и изберете опција за менаџерот на кампањата. Овде ќе најдете копче "Креирај кампања. "Треба да кликнете на него за да започнете. Тука треба да го креирате името на вашата рекламна кампања и да поставите дневен буџет што можете да си го дозволите. Треба да обрнете особено внимание на името на вашата кампања, бидејќи подоцна кога ќе имате неколку кампањи во една сметка, може да се збркате со неа.

Како по правило, вашите конверзии на производите започнуваат на ниско ниво. Сепак, со текот на времето, оваа стапка се зголемува. Кога тоа ќе се случи, вашата цена на клик ќе станат пониски отколку на почетокот. Тоа е зошто тоа е многу малку недостатоци за поставување на тоа веднаш висока.

  • Изберете тип на таргетирање

Во рекламната кампања на Амазон има два вида таргетирање - автоматски и рачно. Ви препорачувам да користите рачно таргетирање, бидејќи обезбедува целосна контрола во рамките на вашата рекламна кампања и ви дава можност да наведете клучни зборови, за кои сметате дека се релевантни за вашиот бизнис.

Автоматското таргетирање исто така има смисла ако не сакате да го инвестирате своето време и напори во вашето рекламирање во Амазон. Во овој случај, може целосно да се потпрете на истражувачкиот систем на Амазон. Тоа може да биде одличен начин да се најдат нови предлози за клучни зборови без да се спроведуваат дополнителни алатки. Овде можете да видите некои термини за пребарување кои никогаш не сте помислиле да ги наведете Source .

December 22, 2017