Back to Question Center
0

Дали е разумно да ангажира консултант за продажба во Амазон?

1 answers:

Онлајн трговци кои имаат искуство во е-трговија бизнис често се соочуваат со проблеми при лансирање производи на Амазон. Како што знаете, теоријата е различна од практиката. Тоа е причината зошто обично не е доволно да ја проучува теоријата од Амазонските водичи и упатства. Ви треба некој кој знае како системот за пласман на Амазон работи со искуство од прва рака. Затоа е разумно да барате стручни консултации.

Главните причини зошто Амазон трговците бараат консултанти за продажба вклучуваат:

  • продавачите не сакаат да ги напуштат своите пари на маса поради нискиот процент на сообраќај кои доаѓаат во нивните котација;
  • трговците немаат постоечко присуство на Амазон и сакаат да ги направат своите производи видливи за потенцијалните купувачи;
  • ако веќе постоеле на Амазон производи се продаваат од страна на други компании и препродавачи;
  • кога трговците сфаќаат дека тие не се извршуваат, како и тоа би можело да биде.

Сите овие прашања можат да се решат. Сепак, треба да потрошите некое време за истражување и анализа на Вашите сегашни Амазонски рангирања. Потоа треба да се изгради чекор-по-чекор маркетинг кампања, спроведување на бројни алатки и оптимизација трикови. Потребни се некои специјализирани знаења и искуства.

Постојат различни добрите и лошите страни на управување со свој Амазон канал. Сепак, сите од нив се сведуваат на истите два принципи на бизнисот - време и пари. Треба да потрошите повеќе време за градење на маркетинг кампања на своја. Тогаш мислите колку пари можете да ги направите со добро оптимизиран список на Амазон. Сепак, сепак, треба да пресметате колку пари може да изгубите поради тоа што сте го фрлиле спроведувањето на сите стратегии за оптимизација на вашиот бизнис со Амазон. Не постои средина помеѓу време и пари кога станува збор за развој на бизнисот. Тоа е зошто повеќето бизниси одлучи да се потпираат на професионални Амазон продажни консултанти за да заштедат време и пари.

Во оваа статија, ќе разговараат за главните причини зошто е подобро да соработуваат со Амазон продажбата консултант од управување со вашиот бизнис на свој.

Постојат бројни процеси, шаблони и поединечни пристапи кои можат да се користат за да се избегне амазон. професионалните консултантски тимови користат за да им помогнат на клиентите да започнат и да ги оптимизираат своите производи на Амазон. Најголемиот дел од овие постапки никогаш не биле дискутирани однапред. Значи, нема да можете да најдете никакви информации поврзани со него на Интернет. Многу од овие методи се прават само еднаш за време на процесот на оптимизација, или во случај кога нешто тргне наопаку. Вие не треба да одите во детали за секој пристап, бидејќи сè ќе биде направено за вас. Вашите продажни консултанти ќе управуваат со сите ручеци и ќе ги сменат постоечките проблеми како што се рангирање на капки, проблеми со клиентите, исполнување и сл.Тие ќе ги искористат сите можни можности и ќе ги решат проблемите во пупка.

Професионални Amazon продажбата на консултанти ќе ви обезбеди пристап до најдобрите практики и ефективни алатки

Трговците кои управуваат со Амазон сметки од страна на нивните сопствени, обично немаат време за истражување и развој на бизнисот како што се ангажирање во сите дневни рутински активности како ракување со испораки, услуги за поддршка на корисниците и управување со својствата на други марки. Значи, тоа би можело да биде предизвик да останат во тек со сите новини на пазарот и развојот на индустријата. Значи, потребен ви е личност која постојано го следи пазарот на Амазон и ги познава сите особини за пребарување и ППЦ алгоритми, способностите на платформата и така натаму. Амазон продажбата на консултант ќе ви помогне да го прилагодите вашиот бизнис на сите овие e-commerce бизнис новини и заштита на вашиот бизнис од било губи и рангирање капки. Покрај тоа, експерт Амазон може да се идентификуваат како овие промени можат да помогнат на вашиот бизнис.

Amazon продажбата експерт ќе ви помогне да се справи со вашата сметка Амазон бизнис и ви дава време да се фокусира на основните бизнис аспекти и производствени прашања

особено големите, го користат Амазон како дополнителен пазар за продажба на нивните работи. Значи, тие се повеќе се концентрираат на прашањата за производство и примарните пазари, како што е сопствениот веб извор или офлајн продавница. Тешко е да управувате и да растат многу различни канали за продажба, дистрибуција и маркетинг одеднаш. Сепак, требаше да сфатите дека водењето бизнис на Амазон бара време и инвестиции, понекогаш дури и повеќе отколку што треба да инвестирате кога работите со офлајн бизнис.

Успешните компании никогаш не се одмараат на лаврите кога станува збор за развој на бизнисот. Секогаш има некои нови функции за да се обидат, некои нови подобрувања за имплементирање, некои нови верзии за лансирање и трендови што треба да се разгледаат. Просперитетните бизниси не можат да застанат за момент, бидејќи може да доведат до губење на пари. Тие секогаш се на пат да најдат нови пристапи за намалување на трошоците и зголемување на профитот. Развојот на бизнисот е најефикасен начин да ги намалите трошоците и да наведете повеќе потенцијални клиенти. Значи, далекувидните трговци треба мудро да го распределат своето време и ресурси.

Треба да посветат повеќе време на стратешки бизнис, и развој на производи отколку на производот храни борење и читање на најновите Амазон стратегии. Користејќи ги професионалните услуги за консултантски услуги на Амазон, можете да се концентрирате на основните и основните работи, додека други аспекти ќе бидат управувани од професионалци.

Последните мисли

За да ги сумира, сето она што го спомнав погоре, можам да кажам дека е разумно и економично да се вработи Амазон консултант, особено ако ги продавате вашите производи на неколку пазари. Без разлика дали ви се случува да се подобри вашиот Amazon листа или прилагодување на плати-по-клик рекламна кампања, ќе добиете повеќе преку соработка со искусни професионалци, отколку да го направите тоа сами. Покрај тоа, ќе бидете во можност да ослободите време за вашиот бизнис развој и подобрување Source .

December 22, 2017