Back to Question Center
0

Како можам да креирам линкови за мојот веб-сајт најдобар можен начин?

1 answers:

Пред сé друго, ајде да се соочиме со тоа - Google, како и останатите главни пребарувачи, всушност не сакаат да му верувате на вашиот веб-сајт или блог. Што се однесува до мене, морав да платам многу време и напор да создадам линкови за мојата веб-страница со само една едноставна цел - да го убедам Google дека мојот веб-сајт е навистина авторитативен, за што може да му веруваат живите бараат, па оттука и разумно вреди да се препорача и да се прикаже на поширока публика на листата на SERPs. Со други зборови, кога создав линкови за мојата сопствена веб-страница, размислував за секоја врска како некој вид валидација од трета страна. На тој начин, продолжив со одгледување на квалитетни линкови. На крајот на краиштата - за да го претворам мојот веб-сајт во потполно доверлив и сигурен извор кој му дава по-вистинска вредност на корисникот со неговата оригинална и чисто уникатна содржина на страницата.

И постојат многу различни начини за обликување на солиден backlink профил за SEO цели. И да создадам линкови за мојата веб-страница, јас лично се фокусирав на стратешка содржина - прво и основно. Не само затоа што најдов заднински врски со висококвалитетна содржина која е навистина достапна за мали бизниси, туку затоа што навистина функционира - создавајќи корисни содржини кои би рекле дека добредојде во дистрибуцијата, споделувањето и поврзувањето. Значи, подолу ќе ви покажам најефикасните пристапи кон содржината што јас успешно ја користев за креирање на линкови за мојата сопствена веб-страница и подобрување на мојата целокупна оптимизација за напредок во размер. Следете ги овие едноставни чекори и пристапи за содржината за да добиете подеднакво корисна стратегија за градење врски како моја.

Определете која содржина одговара на вашата публика Најдобро

Пред сé, добро размислете каков вид споделена содржина ќе биде најдобра за вашата целна публика. Очигледно, во било која нишка или бизнис индустрија, луѓето едноставно бараат добро напишани веб содржини кои треба да бидат пријатни, корисни и релевантни - сите во едно. Само погледнете околу сопствената ниша и земи добро формулирана одлука за оние видови на содржини, кои се широко користени од страна на читателите да се делат на читање, споменато или поврзани со. Општо земено, најдобрите типови на споделена и вредна содржина опфаќаат тематски водичи, студии на случаи, рецепти, листи за проверка со практични совети и трикови, како-да, итн.

Истражувајте и развивајте ја уникатната содржина што може да се споделува

Сè што е тука е речиси самообјаснувачко - како што ви е потребно е да се создаде вредна содржина со главна стратешка клучен збор. Само нека истражување на клучни зборови со онлајн аналитички алатки покаже што гледа вашата публика, што пишувањето ги цени повеќе од луѓето, и кои се крајно побарани меѓу нив.

Дистрибуирајте ја вашата содржина

Нема посебна стратегија таму, но решив да поседувам посебен блог за поддршка за мојата компанија да креирам линкови за мојата бизнис веб-страница. Исто така можете да размислите и за создавање на ресурсен центар за клиенти на интернет, на пример, со најразлични дискусии во врска со предметот или секции за прашања и одговори што често ги поставуваат вашите клиенти. На тој начин, вие не само што ќе направите повеќе луѓе да ја споделат вашата содржина и да ве поврзуваат со вас, туку да го изградите вашиот посилен авторитет и доверба меѓу корисниците. И тоа ќе биде прифатено од Google, доделувајќи повисоки позиции на вашата сопствена веб-страница или блог. Само работа упорно и не ви недостасува инвестирање на вашето време и напор - тоа секогаш ќе се исплати, јас сум сигурен Source .

December 8, 2017