Back to Question Center
0

Веб Скреперни карактеристики - Семалт Експерт

1 answers:

Веб скрепер е продолжување на прелистувачот Chrome за да извлече податоци од веб-страници . Со оваа екстензија, можете да креирате карта или план, кој покажува најсоодветен начин за навигација низ веб-страница и извлекување на податоци од него.

По вашата мапа на сајтот, веб Скрепер ќе се движи страната на изворниот сајт по страница и ќе ја избрише потребната содржина. Извлечените податоци можат да се извезат како CSV или други формати - melbourne hats sydney. Освен тоа, оваа екстензија може да се инсталира од Chrome Store без никаков проблем.

Некои од карактеристиките на Веб Скрепер се наведени подолу

 • Способност да се гребе повеќе страници

Алатката има способност да извлече податоци од неколку веб страни истовремено, ако тоа е предвидено во картата. Ако треба да ги извадите сите слики од веб-страница со 100 страници, може да одземете време за да ги проверите секоја од страниците и да знаете кои од нив содржат слики и кои не. Значи, можете да му наложите на алатката да ја проверува секоја страница за слики.

 • Алатката ги складира sitemaps и извлечени податоци или во локалното складирање на прелистувачот или CouchDB
 • Може да се извлече
  • повеќе податоци

  Бидејќи алатката може да работи со повеќе типови на податоци, корисниците можат да одберат повеќе типови на податоци за екстракција на истата страница. На пример, може истовремено да ги гребе и сликите и текстот од веб-страниците.

  • Податоци за гребење од динамички страници

  Веб Скрепер е толку моќен што може да ги избрише податоците дури и од такви динамички страници како Ajax и JavaScript.

  • Способност за преглед на извлечени податоци

  Алатката им овозможува на корисниците да ги гледаат добиените податоци дури и пред да бидат зачувани на одредената локација

   ги извезува извлечените податоци како CSV

  Web Scraper извезува извадени податоци како CSV стандардно, но исто така може да го извезува и во други формати. )

  • Извоз и увоз sitemaps

  Можеби ќе треба да користите sitemaps неколку пати за да може алатката да увоз и извоз на картата на барање.

  • Зависи Само за прелистувач Chrome

  За жал, ова е предност предност, бидејќи таа работи исклучиво со прелистувачот Chrome.

  Други алатки за обработка на податоци

  1. Scrapy

  Оваа рамка може да се користи за да се избрише сите

  2. Wget

  )

  Можете да го користите Wget да sc лесно силувате цела веб-страница. Но, има малку недостаток со оваа алатка, не може да ги анализира CSS датотеките.

  3. Исто така можете да ја користите следнава команда за да ја изгребете содржината на вашата веб-страница, пред да ја извадите:

  (85 ) file_put_contents ('/ some / directory / scrape_content.html', file_get_contents ('https://google.com')) ;.

 • December 6, 2017