Back to Question Center
0

Како да се успее на Амазон трчање пребарување за врвот продавачот клучни зборови најдобар начин?

1 answers:

За жал, не постои дефинитивен водич или чекор-по-чекор акциони планови кои можат да гарантираат вашите производи огласи ќе бидат добро видени на Амазон пребарување за врвот продавачот понуди. Со милиони активни купувачи, мирисни продукти, а софистицираниот алгоритам за рангирање на пребарувањето, Amazon е многу конкурентно место за продажба. И тука е кога оптимизацијата на огласите за производи ќе влезе во игра. Мислам дека со добра листа на врвни перформанси клучни зборови можете лесно да се качите на врвот во Амазон пребарување на релевантни понуди на продавачот. Но, како да ги пронајдете најдобрите клучни зборови со најголеми количини на пребарување, а сепак пониска конкуренција? Подолу ќе ви покажам кратка инструкција за да ги направите работите многу полесни, барем оние поврзани со истражување на клучни зборови на Амазон.

Најди клучни зборови

Ако не знаете точно која главна цел клучни зборови да ги користите за вашите производи огласи на Амазон, тука е вашата почетна точка. Првото нешто што треба да се направи е лоцирање клучни зборови за семето. Мислам дека кога веќе имате производ за продажба, време е да се идентификуваат основните простори за пребарување, во согласност со добивање на голема слика на фрагменти за пребарување со долг опаш што ги користат живи купувачи. Препорачувам да го користите планерот на Google за клучни зборови како идеално решение за моментално разбирање на правилата на играта што сакате да ја освоите со пребарувањето на Амазон за врвни продажни понуди.

Повлечете заедно идеи за клучни зборови

Вашиот следен чекор е да се соберат идеи за клучни зборови од два главни извори - параметри за пребарување на вистински купувач, како и врвни врвни клучни зборови и комбинации со долга опашка опашка вашите конкуренти. Тука е кога Амазон клучни зборови истражување и алатки за следење влезе во игра! За среќа, постојат многу различни опции (на пример, специјални алатки, онлајн платформи или екстензии на прелистувачи) достапни на Интернет. Што се однесува до мене, јас би препорачал да извршувам конкурентни истражувања, придружени со длабинска анализа на вистинските параметри на купувачот користејќи едно од следните алатки дизајнирани за да го оценат можностите за пребарување на клучни зборови на Амазон: клучен зборИнспектор, опсег, JungleScout или целосно масен AMZ Toolkit за Tracker.

Анализирајте ги клучните метрики - и сте направиле

Не е ни чудо што ќе го направите вашиот пат низ илјадниците различни идеи за клучни зборови кои изгледаат потенцијално победа. Но, како да кажете навистина достојни предлози од некои дефинитивно помалку разумни? Еве ги клучните показатели за да ја претворите вашата главна листа на идеи за клучни зборови во краток сет на практични акции:

  • Обем на пребарување - едноставно кажано, јачината на клучни зборови покажува колку е популарна тоа е насекаде низ светот. Мислам дека освен самиот пазар на Амазон, севкупниот обем на пребарување ни дава широко разбирање за популарноста на клучни зборови во пребарувањето на Google меѓу живите купувачи.
  • Преглед - ќе ви помогне да го разберете вистинскиот потенцијал за генерирање на сообраќај за една клучен збор. Или обратно, знаејќи кликнете-преку-стапка или сообраќај на вашите најблиски лажат или категорија конкуренти, можете лесно да го зграби некои вредни клучни зборови, веќе демонстрирајќи врвни резултати на Амазон.
  • Комплексност на клучни зборови - разгледајте ја тешкотијата во должината и рангирањето за секоја клучен збор или фраза со долга опашка пред да ја извршите оптимизацијата на вашиот производ за секоја од нив. Мислам дека најтешката работа тука е да се најде здрава клучен збор рамнотежа помеѓу нивната комерцијална вредност и рангирање тешкотии. И запомнете, имате за цел да ги лоцирате оние клучни зборови кои најверојатно ќе ги користат вистинските луѓе, а не пребарувачите Source .
December 6, 2017